Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

PUBLICERAD: 11 juni 2024
UPPDATERAD: 11 juni
Överst från vänster: Beatrice Fahlkvist, Rebecka Berntsson, Daniel Westlén, Anna-Karin Fondberg, Mattias Philipsson, Gerhard Bley, Johan Sjöberg, Mathias Karlsson och Evelina Galli.

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.

Årets scenprogram har fyra fokusområden som speglar några av de mest avgörande faktorerna för branschens framtid: Hållbarhet, Produktionseffektivitet, Innovation och Förpackningstrender. Nytt för i år är jubileumsföreläsningar för att fira Scanpacks 60-årsjubileum.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera ett scenprogram med stor bredd och spännande talare. Vår ambition är att ge våra besökare en bredare kunskapsbas och nya perspektiv, säger Monika Ölund, Affärsansvarig på Scanpack.
Moderator för scenprogrammet är Evelina Galli, en tekniknörd och etablerad expertröst inom teknik i både medier och på olika scener.

Några höjdpunkter ur scenprogrammet:

Single-use vs. multiple-use: which one is actually better for the environment?
Daniel Westlén, Statssekreterare hos Sveriges klimat- och miljöminister

From PPWR to Site Zero -how do they match up?
Mattias Philipsson, VD, Svensk Plaståtervinning

Scanpack Talks: Förpackningsbranschen under 60 år – vilka utmaningar och möjligheter väntar?
Anna Jonhed, CEO, Rottneros

Panelsamtal: Mot en cirkulär och hållbar förpackningsmarknad – vad gör den svenska bryggerinäringen och hur blir det egentligen med den klassiska rödbacken?
Panelen består av bland andra Anna-Karin Fondberg, VD på Sveriges Bryggerier och Åsa Stenmarck, Ansvarig för nationell plastsamordning, Naturvårdsverket

– Amazons arbete med att eliminera extra emballage
Rebecka Berntsson, Public Policy Manager, Amazon

– L’Oréal’s Sustainable Approach for a Global Challenge
Beatrice Fahlkvist, Scientific & Regulatory Affairs Manager/Sustainability Lead, L’Oréal

– The future has already started. Did you miss it?
Mathias Karlsson, Co-Founder, Mindact.ai

– JUBILEUMSFÖRELÄSNING: Det goda ledarskapet
Gerhard Bley, VD, Norrmejerier

– JUBILEUMSFÖRELÄSNING: Så påverkas svenska företag av säkerhetsläget
Johan Sjöberg, Ansvarig för säkerhets- och försvarspolicyfrågor på Svenskt Näringsliv

Fler programpunkter tillkommer löpande. Hela programmet finns på Scanpacks hemsida.

Fakta om Scanpacks scenprogram
• Scenprogrammets innehåll utformas i samråd med Scanpacks Advisory board.
• Scenprogrammet är kostnadsfritt för besökare på Scanpack och pågår under hela mässan

Läs vidare

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

Walki fortsätter investera i Centraleuropa

Walki har genomfört en investering på över 6 MEUR i en toppmodern produktionslinje vid sin fabrik i Steinfurt. Linjen är nu redo att börja producera åt kunder som går över till fiberbaserade material.
Walki

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a