Satsar på grön el

PUBLICERAD: 26 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
SIG Combibloc satsar på förnyelsebara energikällor som ett led i deras hållbarhetsmål.

SIG Combibloc växlar om till hundra procent grön el i alla fabriker.

SIG Combibloc satsar på att använda endast förnyelsebara energikällor såsom vatten- och solkraft och biobränsle för att driva anläggningarna i Europa, Sydamerika, Kina och Asien. SIG Combibloc är en av världens ledande leverantör av kartong och packmaskiner för mat och dryck. Skiftet till grön el är ett led i företagets klimat- och hållbarhetsmål att minska CO2-utsläppen och satsa på förnyelsebara resurser från och med januari och framåt.

I Europa och USA upphandlas den förnyelsebara elen på den fria marknaden. I Asien har man redan klart med lokala leverantörer och tittar samtidigt på om det är möjligt att bygga egna solkraftsanläggningar sett utifrån miljö och ekonomi.

– Vi är nöjda att vi lyckats nå målet så snabbt, säger Arnold Schuhwerk, som ansvarar för energianskaffningen på SIG Combibloc.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx