Samlingsmonter för underleverantörer i Hannover

PUBLICERAD: 22 september 2016
UPPDATERAD: 22 september

Sveriges största industrievent gör gemensam sak med leverantörsindustrin för att stötta företagens internationalisering. I april 2017 är det premiär för samlingsmonter i Elmia Subcontractors regi i Hannover.

Nu kommer resultatet av det samarbete som Elmia Subcontractor och den tyska underleverantörsmässan Industrial Supply (Hannover Messe) inledde 2015 i syfte att bredda underleverantörernas internationella marknader. Ett tiotal svenska leverantörer ställer ut tillsammans i Hannover i april. Ett av dem är Makeni, leverantör till fordonstillverkare över hela världen.
– Det är dags för oss med en etablering i Tyskland. Och Subcontractors koncept med en svensk samlingsmonter är väldigt smart, både med tanke på kostnad, synlighet på mässan och det utbyte man har av varandra, säger Per-Olof Axelsson, vd Makeni.

För att leverantörsindustrin ska stå bättre rustad inför framtiden är internationalisering i många fall ett måste.

– Jag ser satsningen som en del i arbetet att stärka den svenska industrins varumärke internationellt. Vi ger de svenska leverantörerna ett konkret stöd i sitt arbete att vidga sina marknader och skapa förutsättningar för sina affärer, säger Karla Eklund, mässansvarig Elmia Subcontractor.

Hela satsningen sker i nära samarbete med de utställande leverantörerna och stöds av flera branschföreningar.

– De undersökningar som vi har gjort bland våra medlemsföretag visar att ett deltagande på mässa i Tyskland ger väldigt bra utdelning. Här pratar vi dessutom om en stor monter som framhåller Sverige, som har ett gott renommé. Det ger ett helt annat genomslag, säger Fredrik Sidahl, vd FKG.

– Jag tycker att det här är ett jättebra förstasteg för många att ta sig ut på en internationell marknad. Det är stora mässor internationellt och mycket att tänka på. Att inte vara ensam är jättebra, säger Anders Ekdahl, vd Sinf.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx