Rotationsenhet för att printa korta förpackningsserier

PUBLICERAD: 29 oktober 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Roland DG släpper en rotationsenhet för att kunna printa på cylindriska föremål. Foto: Pressbild

Roland DG adderar en rotationsenhet till sitt erbjudande med planskrivare, serierna Versa-UV-LEF och LEF2. Det innebär att personaliserade utskrifter på cylindriska föremål såsom flaskor, burkar och ljus kan göras över hela ytan eller partiellt på ett objekt.

SC-RD-rotationsenheten kan användas i bordsskrivarna Versa-UV LEF-20, LED-200, LEF2-200, LEF-300 och LEF2-300 UV-LED utan att skrivardelar behöver plockas bort eller att kablar måste anslutas. Rotationsenheten SC-RD hämtar sin el direkt från Versa-UV och styrs via Versaworks 6 RIP-programvaran.

Förpackningar och promotionartiklar

Enligt tillverkaren gör deras uv-bläck med hög vidhäftning det möjligt att skriva ut och personalisera föremål i korta serier för exempelvis promotion- och industriprodukter och förpackningar.

Rotationsenheten SC-RD 200/300 Rotary Axis. Foto: Pressbild
Snabb installation

Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG EMEA säger i ett uttalande att den nya enheten ger möjligheter för tryckproducenter att lättare nå nya marknader och kunder.

– Tack vare sin enkla programvaruintegration och snabba installation är SC-RD det enklaste sättet att utöka en uv-skrivares möjligheter.

Roland DG:s nya rotationsenhet är tillgänglig för användare i EMEA-regionen.

Skrivare i LEF2-serien.

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432