Under oktober genomförs en rad kampanjer i syfte att samla in pengar till arbetet och kampen mot bröstcancer. I år har Fontana valt att starta ett samarbete med BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation. Det är viktigt att öka kunskapen om bröstcancer eftersom det är den vanligaste cancerformen bland kvinnor i Sverige idag. BRO har till uppgift att främja och tillvarata bröstcancerbehandlades intressen beträffande behandling, vård och rehabilitering liksom de som löper risk att få bröstcancer på grund av ärftlighet.

– För oss på Fontana är hälsa och välmående viktigt. Det är en av anledningarna varför vi väljer att stödja Bröstcancerfonden i deras arbete för ökad kunskap och information kring bröstcancer. Tanken är att sprida kampanjens budskap med glimten i ögat, nå ut med informationen till så många som möjligt och även sprida vikten av självundersökning på olika språk. Det känns riktigt bra, det är för en god sak och de flesta av oss känner någon som har drabbats av bröstcancer. Nu hoppas vi att så många som möjligt vill hjälpa till att sprida budskapet säger, Corina Papadopoulou, kommunikationschef, Fontana Food AB.

Fontana kommer att förmedla budskapet under kampanjtemat feta <3 meloner tillsammans med en Instagram-uppmaning till konsumenter att dela sitt stöd under #fetamelonkollen. Kampanjen innehåller information om bröstcancer med en uppmaning till självundersökning översatt till sju olika språk. Kampanjen feta <3 meloner kändes passande eftersom både Fetaostens dag och Breast Health Day sammanfaller på samma dag – 15 oktober. Dessutom passar fetaost och meloner utmärkt ihop och blir enkelt en hälsosam måltid. I samband med detta kommer kampanjen att lyftas i butik med information och recept på fetaost och meloner.

Bröstcancerfonden ser också fram emot det nya samarbetet

– Fontanas fantastiska engagemang kommer hjälpa att driva den här viktiga frågan. Information och kunskap är viktigt och det är en stor bonus att Fontana kommer att sprida information om självundersökning på sju olika språk säger, Kjell Hjelm, Marknadsansvarig på BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation

10 procent av överskottet från försäljningen går till kampen mot bröstcancer. Corina Papadopoulou berättar att det blir 100 000 kronor.

Fontana Feta original 150 g. finns att köpa i rosa förpackning från månadsskiftet september/oktober på ICA, Coop, Bergendahls, Willys och Hemköp. Efter kampanjens slut så återgår vi till ordinarie blå fetaostförpackning.

Fontana Food är ett familjeföretag i andra generationen. Företaget grundades 1978 av Frixos Papadopoulos, inflyttad till Sverige från grekiska Cypern. Idag har hans son, Loizos Papadopoulos tagit över, men Frixos är fortfarande verksam inom företaget och ständigt på resande fot efter nya smaker att introducera för svenskarna. Fontana Food saluför personligt utvalda matvaror från Grekland och länderna kring Medelhavet.