Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

PUBLICERAD: 5 maj 2023
UPPDATERAD: 5 maj
Ishida kallar sin nya trågpackare revolutionerande.

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark både vad gäller prestanda och miljöfördelar. På plats fanns en stor del av den internationella fackpressen.

Ishida QX-500 har utvecklats efter detaljerad feedback från Ishidas globala kunder och partners. Detta har resulterat i en kompakt trågpackare som enkelt kan passa in i nya och befintliga packningslinjer.

QX-500 ger en ökning på 66 procent i cykelhastighet, en 44-procentig minskning i vikt, en 46-procentig minskning i storlek och en 50-procentig minskning av energiförbrukningen. Detta innebär att den avsevärt minskar avfallet och ger en tydlig förändring i produktiviteten, enligt presentationen i montern.

Flera förseglingsalternativ

Maskinen klara flera förseglingsalternativ – endast försegling, gasspolning, MAP, sträckfilm och skinpack – i en mängd olika trågdesigner och material, inklusive plast, kartong och återvinningsbara och innovativa pappersfilmsformat. Den klarar upp till 25 cykler per minut endast för försegling och upp till 17 cykler per minut för MAP, och finns tillgänglig med integrerad filmkodning, gasblandning och integrerat vakuumsystem.

Förstått kundernas krav

– Den globala livsmedelsmarknaden är fortfarande extremt konkurrensutsatt och företag står inför många utmaningar dagligen, sade Tara O’Connor, Ishida Europes produktchef för trågpackare.

– Genom diskussioner med våra kunder och partners har vi till fullo kunnat förstå deras krav på trågpackare. QX500 är designad för att maximera avkastning och genomströmning utan att kompromissa med produkt- eller förpackningskvalitet och samtidigt minimera miljöpåverkan.

IntelliSeal

Förutom sina höga hastigheter, innehåller QX-500 Ishidas nya ”IntelliSeal” (patentsökt teknologi) system som säkerställer tätningsintegritet för förlängd hållbarhet samtidigt som förpackningen är lätt att öppna för slutanvändaren. Systemet mäter kontinuerligt tätheten för att optimera förseglingstryck, temperatur och tid för varje cykel. Detta gör det möjligt för QX-500 att anpassa sig till varje förpackningsformat.

Ett speciellt verktygsbytessystem gör att verktyg kan bytas inom tio minuter, utan behov av ytterligare manuell hanteringsutrustning. Ett nytt trågmatningssystem ger jämna tråg- och produkthanteringsegenskaper.

Under designstadiet av QX-500 utvärderades varje komponent i maskinen individuellt för att beräkna dess koldioxidavtryck och, i förekommande fall, valdes alternativa material för att minska miljöpåverkan. Användningen av servomotorteknik minimerar energiförbrukningen och driftskostnaderna, och QX-500 övervakar sin strömförbrukning under produktionen för att säkerställa att den körs på den mest energieffektiva inställningen.

En annan utmaning som identifierades i Ishidas kundundersökning var tillgängligt fabriksutrymme. Ett ytterligare fokus i QX-500:s design var därför att minska storleken och vikten på alla större delsystem för att få ett minimalt maskinfotavtryck.

Skapandet av en mock-up av maskinen i full storlek tidigt i dess utveckling resulterade i förbättrad åtkomst inom och runt maskinen vilket underlättar underhåll.

Testats miljontals gånger

Alla teknologiplattformar för QX-500 testats under en serie på 17 miljoner cykler, vilket motsvarar många års produktion. Plattformarna granskades var 1 miljon cykler och fortsatte att köras, vilket ger kontinuerlig information för att möjliggöra ytterligare förbättringar kring förutsägande och förebyggande underhåll.

– Ofta är utvecklingsinitiativ för produkter för en befintlig teknik baserat på stegvisa förbättringar, avslutade Tara O’Connor. QX-500 representerar en äkta clean sheet-metod, med en utvecklingsprocess som involverade mycket höga förväntningar och har förbättringar i alla aspekter av maskinen.
– Denna mycket breda utvecklingsstrategi för både ny teknik och maskinkonstruktion gör att vi verkligen kan konstatera att den nya QX-500 är revolutionerande snarare än evolutionär. Alla de nya delsystemen går samman för att göra något större än summan av dess delar.

Ishida firar 130 år och det firade man med tårta och andra godsaker.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx