Rekordår

PUBLICERAD: 2 mars 2015
UPPDATERAD: 2 mars

 

Rekordförsäljning, rekordomsättning och rekordvinst. Det var resultatet för den danska tillverkaren av pallmagasinet Palomat vid årets slut 2014. Denna positiva utveckling fortsätter under 2015.

Antalet förfrågningar har stigit kraftigt – både på existerande och nya marknader. Vi har behövt fler ”händer” för att hålla takt med denna positiva utveckling.

– Antalet anställda har ökat med 50% över de senaste 12 månaderna. Vi har nyanställt inom både försäljning och montering. Idag har vi 10 medarbetare som uteslutande arbetar med Palomat, berättar Majbritt Svane, Area Manager vid företaget.

Förra årets framgångar beror utan tvivel på ett nät av fantastiska återförsäljare, som verkligen engagerar sig i försäljningen. Expansion av återförsäljarnätverket ingår som en del av dagens strategi och är nödvändigt för att kunna täcka alla marknader.

– Den väg vi har valt med uppbyggnaden av vår organisation kräver proaktiva återförsäljare. Vi har nära samarbete med våra återförsäljare och jobbar med dem i ett unikt förhållande där vi känner vad som händer på olika marknader. Tänk på att vi under de senaste 5 månaderna har börjat samarbeta med 17 nya återförsäljare på världsbasis, fortsätter Majbritt Svane.

– Hög säkerhet är en viktig egenskap hos Palomat. Vi följer marknadens trender och självklart hur Maskindirektivet utvecklas.

– Som maskinproducent har vi ett ansvar mot våra kunder. Säkerheten måste alltid vara kompromisslös – kan vi förbättra den är det vår plikt att se till att det sker. Just därför har vi valt att produktförbättra en av våra modeller. Mer information tillkännages bl a  på vårt Worldwide-återförsäljarmöte i juni”, tillägger Majbritt Svane

Det finns inga planer om att sänka förväntningarna inför 2015. Jämfört med 2014 förväntar man försäljningsökning på 25%.

– För att nå målsättningen i vår strategi för 2015 söker vi nya återförsäljare på existerande och nya marknader. Samtidigt ska vi öka våra marknadsföringsinsatser och vår corporate branding på världsbasis med målet att öka marknadens medvetenhet om Palomat för att därigenom stödja och öka försäljningen hos våra återförsäljare. Vi kommer att satsa ännu mer på aktiviteter, vilket troligen även leder till ett behov för nya medarbetare internt. Det råder inga tvivel om att vi har stora förväntningar på 2015, avslutar Majbritt Svane.

 

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x