Rekordår

PUBLICERAD: 2 mars 2015
UPPDATERAD: 2 mars

 

Rekordförsäljning, rekordomsättning och rekordvinst. Det var resultatet för den danska tillverkaren av pallmagasinet Palomat vid årets slut 2014. Denna positiva utveckling fortsätter under 2015.

Antalet förfrågningar har stigit kraftigt – både på existerande och nya marknader. Vi har behövt fler ”händer” för att hålla takt med denna positiva utveckling.

– Antalet anställda har ökat med 50% över de senaste 12 månaderna. Vi har nyanställt inom både försäljning och montering. Idag har vi 10 medarbetare som uteslutande arbetar med Palomat, berättar Majbritt Svane, Area Manager vid företaget.

Förra årets framgångar beror utan tvivel på ett nät av fantastiska återförsäljare, som verkligen engagerar sig i försäljningen. Expansion av återförsäljarnätverket ingår som en del av dagens strategi och är nödvändigt för att kunna täcka alla marknader.

– Den väg vi har valt med uppbyggnaden av vår organisation kräver proaktiva återförsäljare. Vi har nära samarbete med våra återförsäljare och jobbar med dem i ett unikt förhållande där vi känner vad som händer på olika marknader. Tänk på att vi under de senaste 5 månaderna har börjat samarbeta med 17 nya återförsäljare på världsbasis, fortsätter Majbritt Svane.

– Hög säkerhet är en viktig egenskap hos Palomat. Vi följer marknadens trender och självklart hur Maskindirektivet utvecklas.

– Som maskinproducent har vi ett ansvar mot våra kunder. Säkerheten måste alltid vara kompromisslös – kan vi förbättra den är det vår plikt att se till att det sker. Just därför har vi valt att produktförbättra en av våra modeller. Mer information tillkännages bl a  på vårt Worldwide-återförsäljarmöte i juni”, tillägger Majbritt Svane

Det finns inga planer om att sänka förväntningarna inför 2015. Jämfört med 2014 förväntar man försäljningsökning på 25%.

– För att nå målsättningen i vår strategi för 2015 söker vi nya återförsäljare på existerande och nya marknader. Samtidigt ska vi öka våra marknadsföringsinsatser och vår corporate branding på världsbasis med målet att öka marknadens medvetenhet om Palomat för att därigenom stödja och öka försäljningen hos våra återförsäljare. Vi kommer att satsa ännu mer på aktiviteter, vilket troligen även leder till ett behov för nya medarbetare internt. Det råder inga tvivel om att vi har stora förväntningar på 2015, avslutar Majbritt Svane.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front