Rapport från frukostmöte med Celit

PUBLICERAD: 12 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Logistikorganisationen Celit rapporterar om frukostmöte hos Skånska byggvaror:

Den 27 april mötte vi upp för frukostmöte hos Skånska byggvaror. De startade upp sin verksamhet 1965 och firar alltså 50 år i år, nu som nordens ledande distans- och e-handelsföretag. Med visionen om att alla hem ska bli gulgröna storsatsar de på expansion. De vänder sig till ”gör det själv”-kunder och har mycket färdiga produkter och insatsvaror inom tre olika områden: i huset, runt huset och på huset.

För butiken finns det stor konkurrens men de ser inte samma konkurrens när det gäller e-handel. E-handeln ställer dessutom speciella krav på logistiken. Skånska Byggvaror vill ha full kontroll på leveransflödet till kund och har därför egna transportplanerare, dynamisk ruttoptimering, egen avisering mot kund, de utnyttjar och kombinerar beprövad teknik på ett smart sätt och har 20 st slingbilar som levererar varorna ända hem till kund.

Den största delen av försäljningen sker via webben, hela 88 %, och endast 12 % av försäljningen sker i butik men de ser ändå att butiker är nödvändiga för att kunderna ska kunna titta, känna och klämma på produkterna innan de går hem och beställer via nätet. De har även försäljning via telefon.

Stort tack till Skånska byggvaror för ett trevligt frukostmöte, skriver Cecilia Boklund.

Celit Skånska byggvaror

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}