Rapport från frukostmöte med Celit

PUBLICERAD: 12 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Logistikorganisationen Celit rapporterar om frukostmöte hos Skånska byggvaror:

Den 27 april mötte vi upp för frukostmöte hos Skånska byggvaror. De startade upp sin verksamhet 1965 och firar alltså 50 år i år, nu som nordens ledande distans- och e-handelsföretag. Med visionen om att alla hem ska bli gulgröna storsatsar de på expansion. De vänder sig till ”gör det själv”-kunder och har mycket färdiga produkter och insatsvaror inom tre olika områden: i huset, runt huset och på huset.

För butiken finns det stor konkurrens men de ser inte samma konkurrens när det gäller e-handel. E-handeln ställer dessutom speciella krav på logistiken. Skånska Byggvaror vill ha full kontroll på leveransflödet till kund och har därför egna transportplanerare, dynamisk ruttoptimering, egen avisering mot kund, de utnyttjar och kombinerar beprövad teknik på ett smart sätt och har 20 st slingbilar som levererar varorna ända hem till kund.

Den största delen av försäljningen sker via webben, hela 88 %, och endast 12 % av försäljningen sker i butik men de ser ändå att butiker är nödvändiga för att kunderna ska kunna titta, känna och klämma på produkterna innan de går hem och beställer via nätet. De har även försäljning via telefon.

Stort tack till Skånska byggvaror för ett trevligt frukostmöte, skriver Cecilia Boklund.

Celit Skånska byggvaror

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Anna Elgh väljer att lämna vd-posten

Svenska Retursystems styrelse har inlett processen med att rekrytera en ny vd. Anna Elgh väljer att träda av efter nio år på posten.
SvenskaRetursystemAnnaElgh

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx