Raflatacs nya etikettmaterial är utvecklade för vin och sprit

PUBLICERAD: 16 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

UPM Raflatac Rust är ett premium etikettmaterial för spritflaskor och s.k. ”craft beverages”. (Bild UPM Raflatac)

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac har lanserat Rêverie 2, som är en serie etikettmaterial speciellt avsedd för användning inom vin och sprit samt den växande marknaden av hantverksmässigt producerade drycker, så kallade ”craft beverages”.

Enligt Raflatac uppfyller Rêverie 2-materialen de senaste marknadstrenderna och kraven. Materialen har utvecklats i samarbete med UPM Raflatacs kunder och de uppfyller höga krav på innovativt tryck och finish.

De fem etikettmaterial, som ingår i serien, är tillverkade av FSC-certifierade material med ursprung i hållbart sköta skogar samt andra 100 procent återvunna och kontrollerade material.

”En produkts etikett är viktig eftersom den skapar en omedelbar relation med konsumenterna. Vi är glada över att kunna erbjuda varumärkesägarna möjligheten att stå fram på den konkurrenskraftiga marknaden för vin, sprit och andra drycker”, säger Vincent Tavernier, affärsutvecklingschef, Wine, Spirits & Craft Beverage, UPM Raflatac.

Följande fem etikettmaterial ingår I Rêverie 2-kollektionen:
* UPM Raflatac Jazz Ice Premium-FSC – ett mångsidigt material, lämpligt till märkning av spritflaskor
* UPM Raflatac Jazz Silver Ice Premium-FSC – en regnbågsskimrande version av Jazz Ice och lämplig för etikettering av vita, rosé och mousserande viner
* UPM Raflatac Ronda PCR Ice Premium-FSC – tillverkat av 100 procent återvunnet material, med vithet och präglingsegenskaper
* UPM Raflatac Rust – ett premiummaterial för spritflaskor och s.k. ”craft beverages”
* UPM Raflatac Sabrage Blanc de Blancs Ice Premium – lämpligt för etiketter som ska präglas. Bomullsfibrer i materialet ger taktil känsla.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy