Raflatacs nya etikettmaterial är utvecklade för vin och sprit

PUBLICERAD: 16 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

UPM Raflatac Rust är ett premium etikettmaterial för spritflaskor och s.k. ”craft beverages”. (Bild UPM Raflatac)

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac har lanserat Rêverie 2, som är en serie etikettmaterial speciellt avsedd för användning inom vin och sprit samt den växande marknaden av hantverksmässigt producerade drycker, så kallade ”craft beverages”.

Enligt Raflatac uppfyller Rêverie 2-materialen de senaste marknadstrenderna och kraven. Materialen har utvecklats i samarbete med UPM Raflatacs kunder och de uppfyller höga krav på innovativt tryck och finish.

De fem etikettmaterial, som ingår i serien, är tillverkade av FSC-certifierade material med ursprung i hållbart sköta skogar samt andra 100 procent återvunna och kontrollerade material.

”En produkts etikett är viktig eftersom den skapar en omedelbar relation med konsumenterna. Vi är glada över att kunna erbjuda varumärkesägarna möjligheten att stå fram på den konkurrenskraftiga marknaden för vin, sprit och andra drycker”, säger Vincent Tavernier, affärsutvecklingschef, Wine, Spirits & Craft Beverage, UPM Raflatac.

Följande fem etikettmaterial ingår I Rêverie 2-kollektionen:
* UPM Raflatac Jazz Ice Premium-FSC – ett mångsidigt material, lämpligt till märkning av spritflaskor
* UPM Raflatac Jazz Silver Ice Premium-FSC – en regnbågsskimrande version av Jazz Ice och lämplig för etikettering av vita, rosé och mousserande viner
* UPM Raflatac Ronda PCR Ice Premium-FSC – tillverkat av 100 procent återvunnet material, med vithet och präglingsegenskaper
* UPM Raflatac Rust – ett premiummaterial för spritflaskor och s.k. ”craft beverages”
* UPM Raflatac Sabrage Blanc de Blancs Ice Premium – lämpligt för etiketter som ska präglas. Bomullsfibrer i materialet ger taktil känsla.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x