Prisbelönt svensk vodka får ny design

PUBLICERAD: 11 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Old sailor vodka - low2010 lanserades Good Ol’ Sailor Vodka som Sveriges första vodka i PET-flaska. Den ekologiska vodkan har belönats med ett silver i den internationella tävlingen IWSC (International Wine and Spirits Competition) år 2013. I år får flaskan en ny design av Malin Thulin.

De två tidigare illustrationerna som prytt flaskan skapades av Aniela ”Fru Duva” från tatueringsstudio Bläckbyrån, men år 2014 får flaskan en ny design, en illustration av tatueraren Malin Thulin från King Carlos i Stockholm.

– Min design grundar sig i att Galatea ville ha en hamnstad, en mystisk stad, där seglaren klivit i hamn, säger Malin Thulin.

– Så mina tankar gick direkt till gamla härliga sjömän, och alla tatueringsstudios som började dyka upp i Nyhamn, Danmark, i slutet på 1800-talet. Samtidigt ville jag även behålla den lite skandinaviska känslan, då det är en svensk vodka, avslutar Malin Thulin.

Självaste flaskan har även fått en renovering, gjord av Mattias Brodén från Crossover Creative. En ny flaskform har tagits fram, som tillsammans med präglingen på kapsylen ger en mer premium känsla till produkten. Mattias, i samarbete med Galatea, utvecklade även den nya designidén.

– Galateas mål sedan den allra första flaskan har varit att dess design ska berätta en historia och även förändras med tiden, säger Peter Edin, produktchef för Good Ol´Sailor Vodka. ”Fru Duva” började berätta historien för Good Ol´Sailor och nu tar Malin över och fortsätter berättelsen.

Läs vidare

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx