Positiva toner hos jubilerande underleverantörer

PUBLICERAD: 17 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Elmia Subcontractor 2015
I 40 år har Elmia Subcontractor stått värd som marknadsplats och belyst trender och skapat värden för tillverkningsindustrin. Framtidstrender och positiva toner för tillverkningsindustrin genom nya affärer stod också i centrum på årets mässa.

Att Elmia Subcontractor är rätt plats för både affärer och trender vittnade många om.

– Det är en väldigt stor mässa med en bra mix av olika leverantörer från i princip hela världen. Det är en bra representation av olika teknologier och olika produkter och tjänster som de kan erbjuda. Mässan har utvecklats till att bli norra Europas största underleverantörsmässa och jag tror att det är viktigt att ha en plattform där de ledande företagen kan träffas. Du ser inte bara produkterna, utan det knyts också mycket kontakter på en sådan här mässa, sade Bo-Inge Stensson, Senior Vice President, Group Purchasing SKF.

– Elmia Subcontractor är den enda naturliga samlingsplatsen för underleverantörer. Det är här man är helt enkelt och vi får nya kunder varje år, sade Henrik Berner, Strategic Sales, Lesjöfors AB.
Subcontractor Connect, mässans matchmaking, är välkänt för din höga verkningsgrad och arrangerades för elfte året i rad. Redan under mässans första dag var 500 skräddarsydda möten mellan leverantörer och inköpare inbokade.

– Det är tredje året vi är med nu. Av de företag vi mött vid tidigare matchmaking har flera blivit viktiga leverantörer till oss. Vi växer kraftigt så vi har ett starkt behov att skaffa nya leverantörer, sade Ingvar Nilsson, inköpare på Landskronaföretaget BorgWarner TTS AB.

Årets konferens om additiv tillverkning lockade deltagare från hela industrin och spände över både den globala bilden av additiv tillverkning och hur företag ska bli vinnare genom mer förståelse och kunskap. Att kompetens kring tekniken och affärsstrategier är avgörande för att nå framgång var ett tydligt budskap från expertpanelen.

– Helt klart är att den här mässan kan bidra till att sprida och öka kunskap och förbättra Sveriges konkurrenskraft inom additiv tillverkning. Jag kommer att åka hit nästa år om det blir en uppföljning på konferensen. Jag tror att på så sätt vidareutbildar mässan många. Att höra diskussionerna på konferensen, se det senaste inom 3D i utställningen och träffa tillverkarna som är längst fram på området. Man får nya idéer, det är det som händer här, sade Marcus Olsson, Purchasing Manager, Atlas Copco Construction Tools.

Mässans särskilda kunskaps- och inspirationsarena Subcontractor InnoDex bjöd återigen på en spännande och innovativ uppvisning av världsunika produkter, nya material och produktionstekniker, som premiärvisades i Sverige.

– Här finns alltid det senaste och det som visas här öppnar oerhörda möjligheter. Det är väldigt häftigt, high tech och nästan lite science fiction, sade Christofer Sjöberg, Key Account, Rudhäll Industri AB i Gnosjö.

Det senaste i sifferväg om branschen visades också på Elmia Subcontractor. Traditionsenligt presenterade både Fordonskomponentgruppen, FKG, och Svensk Industriförening, Sinf, sina barometrar för framtiden. Och trots ett relativt svagt innevarande år vittnade båda om stark framtidstro och positiva tongångar redan nästa år.

Drygt hälften, 54 procent, av de svenska fordonsleverantörerna bedömer att omsättningen kommer att öka 2016 enligt FKG:s barometer, och hela 71 procent av underleverantörerna tror på en högre omsättning 2016, visar Sinf:s barometer.
– Vår drivkraft och styrka är att skapa affärsnytta nu och i framtiden, vara en motor för tillverkningsindustrin och en värd för nya affärer och kontakter, säger Karla Eklund, mässansvarig för Elmia Subcontractor.
Årets besökarsiffra: 14 289

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa och arrangeras på Elmia i Jönköping. A
Att mässan är viktig är uppenbart. Här grundläggs varje år affärer för närmare 18 miljarder kronor! En av mässans styrkor är dess renodling. Här ges bara plats för underleverantörer till tillverkningsindustrin. Det har gjort mässan synnerligen träffsäker för såväl besökare och utställare.

Läs vidare

Många fördelar med dryckesburken enligt Crown

Crown beverage canx

KLS Pureprint siktar mot den svenska förpackningsmarknaden

Danska KLS Pureprint har under det senaste året genomfört ett antal investeringar och förändringar, vilket har satt en ny riktning för företaget och en säljsatsning i Sverige med en tydlig inriktning på förpackningar.
KLS-Bording_01

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Rottneros varslar 24 på Vallviks Bruk

Ökande kostnader, sjunkande massapriser och på sikt svagare dollar är anledningen till att 24 personer varslats om uppsägning på Rottneros bruk i Vallvik.
Vallvikx

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx