Plastjätte gör storaffär

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Tyska Klöckner Pentaplast Group köper engelska Linpac och gör därmed sitt största förvärv någonsin.

Klöckner Pentaplasts vd Wayne Hewett blir ny vd för det nybildade bolaget efter förvärvet av Linpac.

Klöckner Pentaplast Groups köp av Linpac formar en förpackningsjätte med en omsättning på i runda slängar två miljarder amerikanska dollar. Några finansiella detaljer kring förvärvet finns inte med i pressmeddelandet som skickats ut. Syftet med affären sägs dock vara att underlätta en börsnotering på den amerikanska marknaden. Initiativtagare till köpet är det amerikanska investmentbolaget Strategic value partners som sägs kontrollera ägandet i de båda bolagen. Köpet innebär en stark aktör av betydande storlek på marknaden gällande flexibla förpackningsfilmer och rigida plastförpackningar som används till bland annat livsmedel, läkemedel och elektronik.

När Klöckner Pentaplast och Linpac nu går samman kommer de finnas på 32 ställen i 16 länder med runt 6300 medarbetare. Affären väntas vara helt klar i sommar.

 

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620