Plastjätte gör storaffär

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Tyska Klöckner Pentaplast Group köper engelska Linpac och gör därmed sitt största förvärv någonsin.

Klöckner Pentaplasts vd Wayne Hewett blir ny vd för det nybildade bolaget efter förvärvet av Linpac.

Klöckner Pentaplast Groups köp av Linpac formar en förpackningsjätte med en omsättning på i runda slängar två miljarder amerikanska dollar. Några finansiella detaljer kring förvärvet finns inte med i pressmeddelandet som skickats ut. Syftet med affären sägs dock vara att underlätta en börsnotering på den amerikanska marknaden. Initiativtagare till köpet är det amerikanska investmentbolaget Strategic value partners som sägs kontrollera ägandet i de båda bolagen. Köpet innebär en stark aktör av betydande storlek på marknaden gällande flexibla förpackningsfilmer och rigida plastförpackningar som används till bland annat livsmedel, läkemedel och elektronik.

När Klöckner Pentaplast och Linpac nu går samman kommer de finnas på 32 ställen i 16 länder med runt 6300 medarbetare. Affären väntas vara helt klar i sommar.

 

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx