Per Petterson är ny VD för plastbolaget Emballator Lagan

PUBLICERAD: 15 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Per Petterson är ny verkställande direktör i plastföretaget Emballator Lagan. (Bild Emballator)

Plastbolaget Emballator Lagan, som ingår i Herenco-ägda Emballator Group, har utsett Per Petterson till ny verkställande direktör från den 14 februari.

Emballator Lagana skriver i ett pressmeddelande att för bolaget handlar de kommande åren om tillväxt och att den nye VD:n ska leda företaget mot nya mål.

”Jag är väldigt taggad på att börja och det kommer att bli väldigt kul. Jag kommer till ett väldigt kompetent team och det är en hel del nya saker för mig att lära mig, samtidigt som jag bidrar med mitt ledarskap och erfarenhet”, säger Per Petterson, som de senaste åren arbetat som VD på Rosti GP AB i Gislaved.

En sak som gjorde Per Petterson intresserad av VD-skapet på Emballator Lagan var Herencos och Emballators värderingsfilosofi, som man kallar ”Den gröna påsen”.

”Värderingarna känns väldigt genuina på Emballator och Herenco. Att ha tydliga värderingar är viktigt för att kunna nå de övergripande målen. Vi behöver se till att vi har ett team som strävar mot gemensamma mål”, säger Per Petterson, som också säger att han sedan tidigare kände till Emballator Lagan och företagets LEAN-arbete och att det är ett välskött företag.

”Jag har också hört en hel del om Emballator Innovation Center och jag tror att vi har en möjlighet att skapa något unikt där. Det är väldigt viktigt med bra produktutveckling och att skapa hållbara koncept för våra kunder”, säger den nye VD:n.

Per Petterson kommer, utöver sin roll på Emballator Lagan, även att ingå i ledningsgruppen för Emballator Packaging Innovations och samarbeta med de andra VD:arna i koncernen.

”Per kommer att bli en fin bidragsgivare till vårt VD-team, mycket tack vare hans personlighet och erfarenhet. Han kommer att bli den som tar Emballator Lagan till nästa nivå”, säger Ulf Nicklasson, koncernchef Emballator Packaging Innovations.

——————————————————–

Emballator Lagan utvecklar, producerar och marknadsför plastförpackningar för livsmedel och kemisktekniska produkter i form av hinkar och burkar. Företagets huvudanläggning ligger i småländska Ljungby och man har även en anläggning i skånska Vittsjö.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x