Storkoncern gör danskt förvärv

PUBLICERAD: 4 november 2021
UPPDATERAD: 24 januari

 

Sören Gaardboe, vd och koncernchef för OptiGroup, har expansion i sikte för affärsområdet Packaging. Foto: Pressbild

Optigroup flyttar fram sin nordiska marknadsposition inom affärsområdet förpackning genom att förvärva Vangby i Danmark.

Förvärvet av Vangby, specialiserade inom förpackningar, maskiner och service, ska stärka Optigroup ytterligare inom affärsområdet Packaging och förmågan att skapa innovativa förpackningslösningar, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

I Sverige och Danmark

Det är det allra första förvärvet Optigroup gör på dansk mark. Vangby omsatte 83 miljoner danska kronor 2020 och har verksamheter i både Danmark och Sverige. Företaget erbjuder ett komplett maskinsortiment för förpackning och emaballering. Efter uppköpet kommer företaget att behålla sitt namn. Jakob Vangby, vd, säger att han startade verksamheten för 27 år sedan på en vind i Holme Olstrup.

– Sedan dess har företaget vuxit till att bli en stor aktör på den danska och svenska marknaden för förpackningsmaskiner och packprodukter. Att ansluta oss till OptiGroup är rätt val för oss. Företagskulturen passar oss bra och ger oss möjlighet att växa och utvecklas vidare. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan som en del av OptiGroup. Tillsammans kommer vi att forma ett ännu starkare erbjudande till kunderna.

Gjort flera förvärv

Uppköpet av Vangby är en fortsättning på de tidigare förvärven som europeiska distributionskoncernen gjort i förpackningssegmentet i Sverige, Finland och Nederländerna.

– Efter det senaste förvärvet av Koemans Verpakkingen i Nederländerna, är vi glada att kunna fortsätta vår expansion inom affärsområdet Packaging med ett andra förvärv på kort tid. Genom att addera Vangby, med verksamhet i Danmark och Sverige, kommer vi att ytterligare förstärka vår nordiska marknadsposition för well och emballage, särskilt inom området förpackningsmaskiner och service, Sören Gaardboe, vd och koncernchef för OptiGroup.

OptiGroup är specialiserade på leveranslösningar till B2B-kunder och hade en nettoomsättning på 949 miljoner euro under 2020 och 1 540 anställda.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x