Öppnar för metalliska färger i Adobe-svit

PUBLICERAD: 11 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari
Color Logics mjukvaruprodukter blir kompatibla med Adobe-sviten. Foto: Faksimil från Color Logics presentationsvideo.

Color Logic, utvecklare av avancerade färghanteringssystem för design av specialeffekter, meddelar att hela programvarusviten nu är fullt kompatibel med Adobe Creative Cloud 2023.

Mark Geeves, försäljnings- och marknadsdirektör på ColorLogic, säger:

– Vi har lagt särskild vikt vid att göra alla våra mjukvaruprodukter kompatibla med den senaste versionen av Adobes kreativa verktyg. ColorLogic Design Suite för Photoshop, Illustrator och InDesign har släppts och är tillgänglig för licenstagare i Color Logics S.M.A.R.T.-center.

Över 900 färgval

En valfri uppgradering utökar färgpaletten till hela 924 metallic-färger. ColorLogic Touch7 Photo-produkterna för utvidgning av färgskalan och fluorescerande färger är också helt kompatibla med det senaste Adobe Creative Cloud.

Systemet innehåller guide

ColorLogic Design Suite och Touch7 Photo-produkterna gör det möjligt för grafiska formgivare att lägga till avancerad förfining i designprocessen oavsett vilken tryckteknik som används. Systemet innehåller en guide för hur man bygger upp en metallisk färgpalett när man till exempel trycker på metalliserat papper, och gör det möjligt att visa effekten i en virtuell 3D-miljö i programvaran. En femte färg (vanligtvis vit) kan användas för att blockera områden där metalliska effekter inte behövs, och på så sätt uppnå partiella effekter.

ColorLogic utvecklar avancerade färghanteringssystem för design av specialeffekter. Det tyska företaget har varit en del av Hybrid Software Group sedan 2021.

Läs vidare

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Martin Schmetzer – från graffiti till lettering

Vår systersite Cap&Design har träffat Martin Schmetzer, en grafiker som älskar att designa förpackningar och etiketter.
top-1x

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx