Ökar hastigheten i designprocessen

PUBLICERAD: 13 januari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Festo_ELGA

Elektromekanisk tandremsdrift ger en snabbare designprocess. Med den elektromekaniska tandremsdriften Elga-TB-G från Festo kan konstruktörer undvika tidskrävande egna lösningar och koncentrera sig på sin kärnverksamhet. Detta gör designprocessen snabbare samt sparar tid och pengar.

Den elektromekaniska tandremsdriften Elga-TB-G är den perfekta lösningen för applikationer där laster är externt upplagrade, eller där en vanlig glidstyrning tillsammans med en styv profil kan lösa uppgiften. För applikationer där arbetsstycken är externt styrda, är det mer kostnadseffektivt att använda en linjärenhet med glidstyrning än en med kulstyrning.

Den elektromekaniska tandremsdriften Elga-TB-G har ett flexibelt motorfäste och är kompatibel med alla vanliga steg- och servomotorer. Motorn kan monteras valfritt på någon av de fyra sidorna och dess position kan fritt skiftas. Linjärenheten kan leverera höga matningskrafter och kan nå hastigheter upp till 5 m/s samt en acceleration på 50 m/s².

Dimensioneringsverktyget Positioning Drives hjälper konstruktören att enkelt och säkert välja rätt linjärenhet, medan Festo Configuration Tool FCT garanterar enkel driftsättning. Tandremsdriften Elga-TB-G med glidstyrning levereras i tre storlekar och har en maximal slaglängd på 8500 mm.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx