Ökad tryckkraft hos Eson Pac

PUBLICERAD: 7 september 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Eson Pacs Conny Bolin och Mikael Karlsson framför den nya tryckpressen som tar plats i fabriken i Södertälje.

Eson Pac ser en ökad efterfrågan från läkemedelsbranschen på bipacksedlar. Nu ökar de tryckkapaciteten i Södertälje och tar in en likadan tryckpress som sedan några år finns i företagets fabrik utanför Köpenhamn.

Bipacksedlar har på senare år gått mot större storlekar, mindre batchstorlekar och mer komplicerade falsningar till följd av ökade lagstiftningskrav i läkemedelsbranschen. Eson Pac har sitt huvudsäte i halländska Veddige och är specialiserade på allt som innefattar läkemedelsförpackningar; exempelvis kartonger, etiketter och bipackssedlar.

Blir andra tryckpressen

Företaget ser att den växande trenden inom läkemedelsförpackningar håller i sig, och ser nu ett behov av att utöka maskinparken. Under fjolåret investerade företaget i falsningslinjer. Nu är det flexibiliteten och kapaciteten i tryckproduktionen som ska öka. En Heidelberg Speedmaster SX 102-2-P med 1+1 färger tar plats i Södertäljefabriken.

– Denna nya tryckpress är inte den första i sitt slag för Eson Pac. Sedan några år har vi samma maskin som står och kör i vår fabrik utanför Köpenhamn i Danmark. Detta ger oss stora fördelar och synergier, säger Pierre Åkesson, operativ chef hos Eson Pac, i ett pressmeddelande.

Ska förbättra servicen

Med den nya maskinen förbättrar de servicen ytterligare, enligt Åkesson:

Att vara ägare av den bästa produktionsutrustningen på marknaden för alla våra produktionssegment, kartonger, foldrar och bipacksedlar, och etiketter, gör det möjligt för oss att ytterligare förbättra våra servicenivåer.

 

Tryckpressen som installeras på Eson Pacs fabrik i Södertälje är en Heidelberg Speedmaster SX 102-2-P.

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x