Ökad tryckkraft hos Eson Pac

PUBLICERAD: 7 september 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Eson Pacs Conny Bolin och Mikael Karlsson framför den nya tryckpressen som tar plats i fabriken i Södertälje.

Eson Pac ser en ökad efterfrågan från läkemedelsbranschen på bipacksedlar. Nu ökar de tryckkapaciteten i Södertälje och tar in en likadan tryckpress som sedan några år finns i företagets fabrik utanför Köpenhamn.

Bipacksedlar har på senare år gått mot större storlekar, mindre batchstorlekar och mer komplicerade falsningar till följd av ökade lagstiftningskrav i läkemedelsbranschen. Eson Pac har sitt huvudsäte i halländska Veddige och är specialiserade på allt som innefattar läkemedelsförpackningar; exempelvis kartonger, etiketter och bipackssedlar.

Blir andra tryckpressen

Företaget ser att den växande trenden inom läkemedelsförpackningar håller i sig, och ser nu ett behov av att utöka maskinparken. Under fjolåret investerade företaget i falsningslinjer. Nu är det flexibiliteten och kapaciteten i tryckproduktionen som ska öka. En Heidelberg Speedmaster SX 102-2-P med 1+1 färger tar plats i Södertäljefabriken.

– Denna nya tryckpress är inte den första i sitt slag för Eson Pac. Sedan några år har vi samma maskin som står och kör i vår fabrik utanför Köpenhamn i Danmark. Detta ger oss stora fördelar och synergier, säger Pierre Åkesson, operativ chef hos Eson Pac, i ett pressmeddelande.

Ska förbättra servicen

Med den nya maskinen förbättrar de servicen ytterligare, enligt Åkesson:

Att vara ägare av den bästa produktionsutrustningen på marknaden för alla våra produktionssegment, kartonger, foldrar och bipacksedlar, och etiketter, gör det möjligt för oss att ytterligare förbättra våra servicenivåer.

 

Tryckpressen som installeras på Eson Pacs fabrik i Södertälje är en Heidelberg Speedmaster SX 102-2-P.

 

Läs vidare

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup