Nya idéer kring hållbarhet tar oss vidare

PUBLICERAD: 21 januari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Absolut - CreativeSpace_TAC
I juni 2015 öppnade The Absolut Company ett Creative Space i Gröndal, Stockholm. Containrar som tidigare används för att transportera Absolut Vodka fick här nytt liv. De förvandlades till arbetsytor där det bland annat genomfördes ett hackathon med fokus på hållbarhetslösningar. Under Creative Space så föddes många idéer om hur The Absolut Company kan minska sin klimatpåverkan och förbättra sitt hållbarhetsarbete. Nu tar man nästa steg för att tillsammans med partners ta fram morgondagens förpackning.

Den 26 januari bjuder The Absolut Company in företagets nuvarande och framtida partners till en hel dags workshop vid Absoluts brand home, Absolut Atelier, i Stockholm. Syftet är att undersöka om och hur man kan förverkliga den vinnande idén från Creative Space och att tillsammans utforska nya hållbara förpackningar.

– Creative Space och Hackathonet gav oss värdefulla idéer som vi nu tillsammans med våra leverantörer vill se om vi kan omsätta i praktiken. Ökad hållbarhet har varit en ledstjärna för vårt arbete sedan början av 1990-talet. Vi vill dela med oss av nya idéer och utmaningar till de företag och partners som bidrar till våra framgångar. Innovation har varit och är fortsatt en framgångsfaktor för oss. Det här känns som ett naturligt steg i vårt pågående arbete med att lösa de hållbarhetsutmaningar som vi står inför, säger Anna Schreil produktionsdirektör för Absolut Vodka.

– Tillsammans ska vi titta på nya förpackningar och vilka förpackningsmaterial som kan bidra till att minska vår klimatpåverkan. Vi vill dela med oss, inspirera och bli inspirerade tillsammans med våra samarbetspartners, säger Elin Wibell, Senior Manager Corporate Communications The Absolut Company.

På dagen kommer även Maria Strømme, professor i nanoteknologi, att delta. Under sitt sommarprat 2015 talade Maria Strømme om hur vi idag står i vid startlinjen för en kommande teknikrevolution. Den 26 januari kommer hon prata mer om hur ny teknik och innovation kan bidra till att förändra vårt samhälle. Även Pia Wågberg och Marco Lucisano från forskningsinstitutet Innventia kommer dela med sig av vilka möjligheter som skogens råvaror ger.

Läs vidare

Dow och Procter & Gamble utvecklar ny återvinningsteknik

Dow och Procter & Gamble Company har tecknat ett utvecklingsavtal (JDA) för att skapa en ny återvinningsteknik.
Avfallx

Mindre CO2 när Coop byter från glas till plast i sillburkarna

En av årets stora mathelger är runt knuten. Två av Coops sillnyheter för året kommer i plastburkar – en förändring som nu ska appliceras på all Coop sill i glasburk.
Coop sillx

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året

Trenden att ersätta plastförpackningar med förpackningar som kombinerar papper och plast fortsätter bland varumärkesägare med den tveksamma motiveringen att det är bättre för miljön.
Arlax

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx