Ny ventilramp med IO-link kommunikation

PUBLICERAD: 15 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Aventics IO-linkIO-Link är en öppen standard enligt IEC 61131-9 och är ett kraftfullt men samtidigt enkelt kommunikationsprotokoll som integrerar kommunikation på lägsta fältbussnivån till enheter. IO-Linksystemen är enkla att konfigurera och styra. Diagnostik kan utläsas från enheterna som höjer driftsäkerheten. IO-link är en punkt-till-punkt-kommunikation och enheterna behöver därför inte adresseras. Installationen förenklas också genom ett standardiserat kablage med färdigkontakterade kablar som sammankopplar enheterna med varandra och styrsystemet.

Vid byte av enheter, t.ex. vid service, återparametreras enheterna automatiskt, vilket förkortar driftstopp i anläggningen väsentligt. Övervakning av IO-Link applikationer är enkelt genom ett webbgränssnitt som ger omedelbar åtkomst till konfiguration och detaljerad diagnostisk information.

Aventics AV ventilserie med IO-Link kan konfigureras med upp till 24 ventilplatser. Både spänningsmatning och kommunikation sker i en och samma oskärmade M12-M12 standardkabel. Enheten har en LED för enkel uppstart. Grön indikerar att spänningen ligger på rätt nivå och IO-Link kommunikationen är upprättad, annars röd indikering. Den följer därefter standarden och startar upp direkt i IO-Link mode, utan parametrering. Överföringshastigheten är satt till 38,4 kbit/s.

IO-Link för ventilramper medför korta uppstartstider, ingen parametrering eller inställningar, minimala stilleståndstider, och kräver ingen expertis vid uppstart eller serviceåtgärd.

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax