Ny ventilramp med IO-link kommunikation

PUBLICERAD: 15 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Aventics IO-linkIO-Link är en öppen standard enligt IEC 61131-9 och är ett kraftfullt men samtidigt enkelt kommunikationsprotokoll som integrerar kommunikation på lägsta fältbussnivån till enheter. IO-Linksystemen är enkla att konfigurera och styra. Diagnostik kan utläsas från enheterna som höjer driftsäkerheten. IO-link är en punkt-till-punkt-kommunikation och enheterna behöver därför inte adresseras. Installationen förenklas också genom ett standardiserat kablage med färdigkontakterade kablar som sammankopplar enheterna med varandra och styrsystemet.

Vid byte av enheter, t.ex. vid service, återparametreras enheterna automatiskt, vilket förkortar driftstopp i anläggningen väsentligt. Övervakning av IO-Link applikationer är enkelt genom ett webbgränssnitt som ger omedelbar åtkomst till konfiguration och detaljerad diagnostisk information.

Aventics AV ventilserie med IO-Link kan konfigureras med upp till 24 ventilplatser. Både spänningsmatning och kommunikation sker i en och samma oskärmade M12-M12 standardkabel. Enheten har en LED för enkel uppstart. Grön indikerar att spänningen ligger på rätt nivå och IO-Link kommunikationen är upprättad, annars röd indikering. Den följer därefter standarden och startar upp direkt i IO-Link mode, utan parametrering. Överföringshastigheten är satt till 38,4 kbit/s.

IO-Link för ventilramper medför korta uppstartstider, ingen parametrering eller inställningar, minimala stilleståndstider, och kräver ingen expertis vid uppstart eller serviceåtgärd.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x