Ny utbildning för grafiska branschen

PUBLICERAD: 24 augusti 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Largo Grundkurs grafisk industri

Largo lanserar en utbildning i kulörmätning, utvecklad speciellt för den grafiska industrin. Den passar lika bra för den som arbetar med förpackningsutveckling, är tryckare eller arbetar på en reklambyrå. Under två dagar lär deltagarna sig att både visuellt och digitalt bedöma kulörer, får kunskaper i olika färgbeteckningssystem och hur en mätinstrument används.  En grundläggande förståelse för kulörer kan hjälpa deltagarna både i sitt jobb och i kontakten med kunder och leverantörer.

– Om vi tittar på den grafiska branschen som en värdekedja, underlättar det ju otroligt mycket om alla i kedjan talar samma kulörspråk, dvs. vet hur kulören ska kommuniceras mellan varandra och vilka faktorer som påverkar. Till exempel går utvecklingen med digitala mätvärden snabbt framåt och för att vara med här krävs ny kunskap i branschen. Med denna nya kurs hoppas vi kunna lära deltagarna grunderna i kulörkunskap och kulörmätning, vilket säkrar såväl effektivitet som produktkvalitet, säger Maria Wetterberg, kursledare, Largo AB.

Kursen hålls i Göteborg den 24-25 november 2016

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex