Ny termoformningsfilm av monomaterial från Coveris

PUBLICERAD: 15 november 2023
UPPDATERAD: 14 november

Coveris har gjort ett genombrott inom termoformade filmförpackningar med utvecklingen av sin återvinningsbara lösning.

Coveris MonoFlex Thermoform ger enligt företaget ett hållbart alternativ till icke-återvinningsbara material som för närvarande används för termoformning av förpackningar i livsmedelssektorer.
Materialet är ett högpresterande monomaterial som möjliggör byte från icke-återvinningsbara, blandade termoformande substrat.

De återvinningsbara MonoFlex Thermoform-lösningarna är tillverkade av polyeten (PE) eller polypropen (PP) och är helt polyamidfria (PA). MonoFlex Thermoform, som tillverkas vid Coveris fabriker i Tyskland och Storbritannien, kan tillverkas av co-extruderade eller laminerade filmer med ett substrat beroende på produktapplikationen och tryckkraven.

Coveris säger att lösningen ger avancerade EVOH-barriäregenskaper för produktskydd och hållbarhet, vilket också stöds av dess starka punkteringsmotstånd.

Filmerna har utvecklats med ett brett driftsfönster och bibehåller packningshastigheter som tidigare uppnåtts och tillåter en sömlös byte från alternativa substrat.

Lämpliga produkter för materialen inkluderar en rad bageriartiklar och andra applikationer inom kött-, fisk-, fågel- och mejeribranschen. De finns otryckta eller med tryckt toppfilm. Toppfilmen finns tillgänglig med konventionellt och HD-flexografiskt eller djuptryck inklusive matt, glansig och taktil lack efterbehandlingsalternativ.

 

Läs vidare

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

Nytt kartongmaterial som underlättar separering av plast

Trayforma BarrPeel från Stora Enso är ett nytt, ”easypeel” kartongmaterial för skinpack som gör det möjligt att packa färsk mat i återvinningsbara kartongtråg.
stora enso trayformax

Nordic Paper får tillstånd för utökad produktion i Bäckhammar

Mark- och miljödomstolen i Vänersborg har i slutet av januari gett tillstånd för utökad produktion vid Nordic Papers anläggning i Bäckhammar.
Matvaror i papper_51

Förpackningspärlor!

Förpackningspärlor är ett passande namn på de här flaskorna.
tequila

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}