Ny strategi stärker positionen i Norden

PUBLICERAD: 10 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Kuka Johan Glimden - lowJonas Glimdén

Bilindustrin har genom alla tider legat i den absoluta framkanten när det gäller effektiv produktionsteknik. Det var också inom bilindustrin som fördelarna med att använda robotar i produktionen blev tydliga. Mest framgångsrika att leverera robotlösningar till bilindustrin är tyska robotföretaget Kuka.

– Den positionen ska vi försvara men bilindustrins cykliska investeringar innebär i praktiken att inköp av nya robotar endast sker vart sjunde år, säger Jonas Glimdén, VD, Kuka Nordic AB. Därför måste vi också förstärka vår position i andra branscher.

För att staka ut vägen framåt har Kuka på koncernnivå utarbetat en global strategi som syftar till en kraftig utveckling av affärerna inom det område som kallas General Industry, det vill säga alla verksamheter utom bilindustrin.

– Här på den nordiska marknaden är vi igång med arbetet. Vi har förstärkt säljorganisationen rejält i Sverige, Danmark och Finland säger Jonas Glimdén. En översyn av vårt erbjudande pågår.  I praktiken innebär det att vi nu ”packar om” vår produktväska med inriktning mot identifierade branscher och företag.  Parallellt arbetar vi också med att utveckla vårt partnerupplägg för ännu bättre gemensamma affärer.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx