Ny miljötejp

PUBLICERAD: 17 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Avisera Airtape

Hållbarhet är temat när Avisera ställer ut på Scanpack i Göteborg. Avisera är marknadsledare inom packtejp med tryck och ska vara den självklara samarbetspartnern för företag som sätter kvalitet och miljö i fokus. I linje med företagets miljöarbete erbjuder Avisera den gröna packtejpen AirTape.

– AirTape har tydliga miljömässiga fördelar som vi inte sett hos någon annan tejp på marknaden tidigare. Att det är en stark produkt även kvalitetsmässigt gör att vi verkligen tror på denna nya generationens packtejp, säger Mariella Zalbo Lundgren, Marknadschef på Avisera.

Med 90 meter AirTape på en rulle av samma vikt och storlek som en standardrulle med 66 meter, blir såväl transport- som lagerkostnader lägre. Tjockleken på endast 19my, jämfört med dagens standardtejper på 28my, gör att det krävs betydligt mindre material för tillverkning av en meter AirTape.

Den minskade råvarukonsumtionen vid tillverkningen leder till att koldioxidutsläppen per meter tejp reduceras med cirka 30%. AirTape är dessutom 100% återvinningsbar och fri från lösningsmedel.

Avisera har under året levererat AirTape till starka miljöprofilerade företag som Apoteksgruppen, Röhnisch, Designtorget och Houdini Sportswear. På Scanpack den 20-23 oktober finns det möjlighet att titta närmare på AirTape i Aviseras monter.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}