Ny miljötejp

PUBLICERAD: 17 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Avisera Airtape

Hållbarhet är temat när Avisera ställer ut på Scanpack i Göteborg. Avisera är marknadsledare inom packtejp med tryck och ska vara den självklara samarbetspartnern för företag som sätter kvalitet och miljö i fokus. I linje med företagets miljöarbete erbjuder Avisera den gröna packtejpen AirTape.

– AirTape har tydliga miljömässiga fördelar som vi inte sett hos någon annan tejp på marknaden tidigare. Att det är en stark produkt även kvalitetsmässigt gör att vi verkligen tror på denna nya generationens packtejp, säger Mariella Zalbo Lundgren, Marknadschef på Avisera.

Med 90 meter AirTape på en rulle av samma vikt och storlek som en standardrulle med 66 meter, blir såväl transport- som lagerkostnader lägre. Tjockleken på endast 19my, jämfört med dagens standardtejper på 28my, gör att det krävs betydligt mindre material för tillverkning av en meter AirTape.

Den minskade råvarukonsumtionen vid tillverkningen leder till att koldioxidutsläppen per meter tejp reduceras med cirka 30%. AirTape är dessutom 100% återvinningsbar och fri från lösningsmedel.

Avisera har under året levererat AirTape till starka miljöprofilerade företag som Apoteksgruppen, Röhnisch, Designtorget och Houdini Sportswear. På Scanpack den 20-23 oktober finns det möjlighet att titta närmare på AirTape i Aviseras monter.

Läs vidare

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Papper i mängder hos Pacson och Pacudo

Med målet att sälja hållbara förpackningslösningar visade Pacson och Pacudo upp sitt sortiment med produkter i papper och wellpapp.
IMG_6443-scaled

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex