Ny läkemedelsförpackning förhindrar pillrande med piller

PUBLICERAD: 17 januari 2024
UPPDATERAD: 17 januari

PillSafe är en ny smart pillerförpackning utvecklad i USA som skyddar medicinering och förhindrar manipulering med hjälp av en unik, förinställd tresiffrig åtkomstkod, som matas in av patienten för att dispensera medicinen.

Förpackningen har ett elektroniskt skydd som kan upptäcka eventuella intrångsförsök, säger utvecklarna. Det skyddar patienten med ett patenterat, innovativt kontrollsystem för pillerdistribution som förbättrar doseringssäkerheten, förhindrar missbruk av receptbelagda läkemedel.

Förpackningen använder ny teknologi och påstås vara en banbrytande, ekonomiskt smart pillerflaska för receptbelagda läkemedel, designad av läkare i USA för att säkerställa säkerhet och efterlevnad av medicinering i kampen mot beroendeframkallande läkemedel. Den är framtagen för att skydda patienten samtidigt som den skyddar medicinen och förhindrar manipulering med hjälp av patentskyddad teknologi som spårar och distribuerar lämplig mängd medicin vid den tidpunkt som läkaren ordinerat.

– PillSafe strävar efter att skydda patienter och tillhandahålla ett säkrare sätt att leverera medicin till sjukvården och läkemedelstillverkningsindustrin, säger Dr John Barr, medgrundare av PillSafe.

– Vi är övertygade om att varje piller som håller sig inom ramarna för vårt system är ett liv potentiellt räddat från drogmissbruk.

Systemet säkrar mediciner vid källan. Apotekaren lägger in pillren i behållaren, snäpper locket på plats och programmerar flaskan för att leverera den nödvändiga dosen enligt det specifika schemat som läkaren bestämt. Varje speciell pillerflaska har en unik, förinställd tresiffrig åtkomstkod som matas in av patienten för att dispensera medicinen vid de tidsintervall som läkaren ställt in. Patienten trycker ner locket och roterar det medurs för att komma åt medicinen. Sedan låses enheten igen och nedräkningstimern startar om för nästa dos.

Den patenterade teknologin inkluderar en elektronisk etikett som kan ge tvåstegsverifiering eller aktiv reklam från tillverkaren till apoteket eller till patienten. Ett elektroniskt nät inuti varje behållare kan upptäcka eventuella intrångsförsök. Behållaren kan programmeras att antingen förstöra medicinen och/eller meddela läkaren eller apoteket för att bekräfta efterlevnaden. Trots all teknik är PillSafe fort en förpackning för engångsbruk.

Läkare och farmaceuter ser den nya förpackningen som en lösning på problem som uppstår när patienter inte tar sina mediciner som ordinerats.

 

Läs vidare

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Martin Schmetzer – från graffiti till lettering

Vår systersite Cap&Design har träffat Martin Schmetzer, en grafiker som älskar att designa förpackningar och etiketter.
top-1x

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x