Ny generalagent i pneumatikvärlden

PUBLICERAD: 14 mars 2014
UPPDATERAD: 14 mars

 

För någon månad sedan bildades Pneumax Scandinavia AB med säte i Lomma. Företaget håller på att bygga upp ett återförsäljarnät i Norden och i de baltiska länderna.

Företaget ägs till 70% av bröderna Mikael och Marcus Bergström, båda med mångårig erfarenhet av pneumatikbranschen. Resterande 30% ägs av tillverkaren Pneumax s.p.a. med säte i italienska Bergamo.

Pneumatikmarknaden i Norden och Baltikum omsätter ca 3,5 miljarder kr om året och har flera etablerade generalagenter. Men Pneumax Scandinavia har redan börjat ta marknadsandelar.

– För fem år sedan hade jag tackat nej till ett kontrakt med en ny leverantör, menar Anders Öberg, Öberg Innovation AB i Karlstad. Men de stora leverantörerna har blivit allt mer opersonliga och för mig och många andra är det viktigt att de bryr sig om mig som kund. Då får de affärerna.

 

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620