Ny generalagent i pneumatikvärlden

PUBLICERAD: 14 mars 2014
UPPDATERAD: 14 mars

 

För någon månad sedan bildades Pneumax Scandinavia AB med säte i Lomma. Företaget håller på att bygga upp ett återförsäljarnät i Norden och i de baltiska länderna.

Företaget ägs till 70% av bröderna Mikael och Marcus Bergström, båda med mångårig erfarenhet av pneumatikbranschen. Resterande 30% ägs av tillverkaren Pneumax s.p.a. med säte i italienska Bergamo.

Pneumatikmarknaden i Norden och Baltikum omsätter ca 3,5 miljarder kr om året och har flera etablerade generalagenter. Men Pneumax Scandinavia har redan börjat ta marknadsandelar.

– För fem år sedan hade jag tackat nej till ett kontrakt med en ny leverantör, menar Anders Öberg, Öberg Innovation AB i Karlstad. Men de stora leverantörerna har blivit allt mer opersonliga och för mig och många andra är det viktigt att de bryr sig om mig som kund. Då får de affärerna.

 

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a