Ny generalagent i pneumatikvärlden

PUBLICERAD: 24 mars 2014
UPPDATERAD: 24 mars

För någon månad sedan bildades Pneumax Scandinavia AB med säte i Lomma. Företaget håller på att bygga upp ett återförsäljarnät i Norden och i de baltiska länderna.

Företaget ägs till 70procent av bröderna Mikael och Marcus Bergström, båda med mångårig erfarenhet av pneumatikbranschen. Resterande 30 procent ägs av tillverkaren Pneumax s.p.a. med säte i italienska Bergamo.

Pneumatikmarknaden i Norden och Baltikum omsätter ca 3,5 miljarder kr om året och har flera etablerade generalagenter. Men Pneumax Scandinavia har redan börjat ta marknadsandelar.

– För fem år sedan hade jag tackat nej till ett kontrakt med en ny leverantör, menar Anders Öberg, Öberg Innovation AB i Karlstad. Men de stora leverantörerna har blivit allt mer opersonliga och för mig och många andra är det viktigt att de bryr sig om mig som kund. Då får de affärerna.

 

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax