Ny förpackning minskar matvinnet

PUBLICERAD: 18 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Skånemejerier low

Skånemejerier lanserar nu en ny förpackning som gör det lättare att minska matsvinnet hemma. Förpackningen är lätt att vika ihop vilket gör det enkelt att få ut det sista av yoghurten och filmjölken. Den hopvikta förpackningen tar också mindre plats i återvinningen.

Många konsumenter tycker det är svårt att få ut det sista ur yoghurt- och filmjölksförpackningarna. I synnerhet om yoghurten är så krämig som många vill ha den. Att vika och klämma ihop förpackningen är ofta kladdigt och inte alltid helt enkelt.

Den nya smarta förpackningen som Skånemejerier nu introducerar har förpressade markeringar vilket gör den lättare att vika ihop. Och det går att få ut mer ur den nya förpackningen. Tester som genomförts av undersökningsföretaget GfK visar att det var 45 % mindre yoghurt kvar i den nya förpackningen efter att den vikts ihop jämfört med samma procedur med den gamla typen av förpackning.

Den nya förpackningen är en god nyhet på flera sätt. Förutom att man får ut mer av det goda innehållet tar en hopvikt förpackning dessutom mindre plats när den lämnas till återvinningen och i källsorteringen. Korken sorteras som plast och resten av förpackningen ska sorteras som pappersförpackning.

 

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Dow och Procter & Gamble utvecklar ny återvinningsteknik

Dow och Procter & Gamble Company har tecknat ett utvecklingsavtal (JDA) för att skapa en ny återvinningsteknik.
Avfallx

Mindre CO2 när Coop byter från glas till plast i sillburkarna

En av årets stora mathelger är runt knuten. Två av Coops sillnyheter för året kommer i plastburkar – en förändring som nu ska appliceras på all Coop sill i glasburk.
Coop sillx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx