Ny förpackning minskar matvinnet

PUBLICERAD: 18 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Skånemejerier low

Skånemejerier lanserar nu en ny förpackning som gör det lättare att minska matsvinnet hemma. Förpackningen är lätt att vika ihop vilket gör det enkelt att få ut det sista av yoghurten och filmjölken. Den hopvikta förpackningen tar också mindre plats i återvinningen.

Många konsumenter tycker det är svårt att få ut det sista ur yoghurt- och filmjölksförpackningarna. I synnerhet om yoghurten är så krämig som många vill ha den. Att vika och klämma ihop förpackningen är ofta kladdigt och inte alltid helt enkelt.

Den nya smarta förpackningen som Skånemejerier nu introducerar har förpressade markeringar vilket gör den lättare att vika ihop. Och det går att få ut mer ur den nya förpackningen. Tester som genomförts av undersökningsföretaget GfK visar att det var 45 % mindre yoghurt kvar i den nya förpackningen efter att den vikts ihop jämfört med samma procedur med den gamla typen av förpackning.

Den nya förpackningen är en god nyhet på flera sätt. Förutom att man får ut mer av det goda innehållet tar en hopvikt förpackning dessutom mindre plats när den lämnas till återvinningen och i källsorteringen. Korken sorteras som plast och resten av förpackningen ska sorteras som pappersförpackning.

 

Läs vidare

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620