Ny cylinder till flertalet applikationer

PUBLICERAD: 12 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari
Aventics RTC
RTC-serien är den senaste generationen kolvstångslösa cylindrar från Aventics, baserad på omfattande kompetens och erfarenhet. Den har en robust, näst intill läckagefri design med kapacitet för höga hastigheter. Tack vare den ovalformade kolven klarar den höga sidolaster. Skyttelcylindern finns i tre olika versioner med mycket stora möjligheter till anpassningar.Cylinderserien RTC finns i flera versioner anpassade för olika tillämpningar, med ett stort hastighetsregister, hög lastkapacitet och en hög precision i rörelse och positionering. Skyttel och kolv är en och samma enhet i RTC-serien – på så vis kan skytteln förflytta maximala laster även med små cylindrar. Med sin ovala kolv (i stället för en rund) får de en hög lastkapacitet och en stor tvärkraftsstabilitet.

– För att ta reda på vilken cylinderversion som passar till just din applikation erbjuder vi kostnadsfria konfiguratorer, beräkningsprogram och CAD-data på nätet, säger Björn Lindberg, teknisk chef på Aventics.

Tre versioner för olika behov:

  • RTC BV (bas) kostnadseffektiv standardmodell
  • RTC CG (kompakt) är mycket exakt vid kompakta dimensioner
  • RTC HD (belastning) är konstruerad för att hantera stora belastningar

Serien RTC levereras i diametrarna 16–80 mm och med maximala slaglängder på 9900 mm, beroende på version och storlek. RTC kan enkelt kombineras med ytterligare komponenter från Aventics, vilket spar både tid och pengar.

Aventics är en global tillverkare av pneumatikkomponenter och -system. Företaget är teknikledande inom bland annat industripneumatik, pneumatik i marintekniska lösningar och driv- och transportkedjor för exempelvis glas- och fordonsindustrin. Aventics var tidigare en division inom Bosch Rexroth, men agerar sedan 2014 som ett självständigt företag på marknaden.

Aventics erbjuder sina kunder branschöverskridande, skräddarsydda systemlösningar och tjänster och har flera decenniers praktisk erfarenhet.

Företaget har 2 100 medarbetare över hela världen. Huvudkontoret finns i Laatzen (Tyskland). Aventics har produktionsanläggningar i Laatzen (Tyskland), Gronau/Leine (Tyskland), Bonneville (Frankrike), Eger (Ungern), Lexington (USA) och Changzhou (Kina). Aventics har, förutom sina produktionsenheter, även företagsrepresentation i 40 länder över hela världen.

www.aventics.com/se

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx