Ny agentur

PUBLICERAD: 2 september 2015
UPPDATERAD: 2 september

Uhlmann Nordiska AB kommer med start 1.10.2015 att bli ny agent med ansvar för försäljning och service av Glatt´s process- och maskinprogram avsedda för läkemedelsproduktion.

 

Glatt ingår i Excellence United som är en allians av 5st familjeägda tyska bolag som tillverkar process- och förpackningsmaskiner till läkemedelsindustrin. Förutom Uhlmann Nordiska´s moderbolag Uhlmann Pac-Systeme så representerar Uhlmann Nordiska även Bausch+Ströbel, Harro Höfliger och Glatt.

 

Det medför att vi nu kan erbjuda våra kunder kompletta Turn-Key anläggningar med service och support från en resurs.

 

Avtalet med Glatt gäller för Danmark, Norge, Sverige, Finland samt Island.

 

Mats Lundin och Mats Jirblom kommer att vara försäljningsansvariga.

 

Glatt kommer också att ställa ut på Scanpack tillsammans med oss i monter B06:42

 

Basfakta Uhlmann Nordiska:
Uhlmann Nordiska grundades som helägt dotterbolag till Uhlmann Pac-Systeme 1999/2000 och har försäljningskontor i Göteborg där även servicetekniker utgår ifrån.

Uhlmann Nordiska har 10 anställda samt 2 agenter med ansvar för Finland samt Baltiska staterna.

Försäljnings- och serviceansvar för Norden inkl. Island och Baltiska staterna med fler än 200 maskiner levererade så är vi marknadsledande.

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx