Nu väntar jobbsök i förpackningsindustrin

PUBLICERAD: 30 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Avslutningsbuffén och diplomutdelningen hölls på färjan mellan Helsingborg och Helsingör.

Den fjärde kullen elever har tagit examen i Kay Thryggs utbildning Förpackningsteknik. Nu väntar jobbsök inom förpackningsrelaterade företag.

Den yrkestekniska högskoleutbildningen genomförs i Helsingborg under två år. Elevernas utbildning har innefattat att bygga på sina teorikunskaper om allt som rör förpackningar – material, konvertering, förslutning, barriärer, märkning, logistik och ekonomi.
De har även gjort LIA-praktik (Lära i arbete för att bygga på sina praktiska erfarenheter. Nu tar de nyutexaminerade studenterna klivet ut i arbetslivet för att söka platser inom företag som på något sätt är förpackningsrelaterade.

– Vi har en bra kull i år mycket hög teoretisk kompetens, vilket bådar gott för utbildningen och även för dessa studenters framtid, säger Kay Thrygg,
utbildningsledare och initiativtagare till utbildningen.

Thomas Sandberg, också utbildningsansvarig instämmer:
– Vi önskar dom all lycka i framtiden, och vi kommer även att följa upp deras steg in i branschen.

 

Läs vidare

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

Nu går det att panta God Morgons juicekartonger

God Morgon inleder ett samarbete med Bower och erbjuder nu pant på sina juicekartonger. Målet är att öka antalet återvunna förpackningar genom att erbjuda olika typer av förmåner när panten har registrerats.
God-Morgon-juicekartonger-pantas-via-Bower

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432