Nu tar digitala pressar över från traditionella flexopressar enligt HP Indigo

PUBLICERAD: 12 september 2023
UPPDATERAD: 12 september
HP Indigos chef Noam Zilbershtain var entusiastisk på presskonferensen på Labelexpo.

Första dagen på Labelexpo hade HP Indigo traditionellt sin presskonferens. Man hade stora nyheter kunde Packnews konstatera.

När Labelexpo öppnade den 11 september var det Noam Zilbershtains första. Väldigt spännande sa han inför en församlad presskår i företagets hall på mässan, för att sedan visa sin glädje över HP Indigo V12 och 200K, två storskaliga digitalpressar där den senare nu är kommersiellt tillgänglig och de först betamaskinerna för V12 klarat sina betatester perfekt.

Inledningsvis bad han alla närvarande ta fram sina telefoner och ta en selfie för det HP Indigo presenterade var enligt honom något att komma ihåg för alltid. Det var ”groundbreaking news”.

– Det här är ett ögonblick ni kommer att minnas, ett ögonblick när vi skapar historia igen, sade han med ett stort leende på läpparna.

– Som jag ser det kommer etikettindustrin att bli den första grafiska industrin som blir helt digital.

– I dag har vi 2 600 pressar installerade runt om i världen och det är bara början, sa en minst sagt självsäker vd.

– Här på mässan kan vi visa den bredaste portföljen i världen.

I hallen visade man naturligtvis Indigo 12000 som efter att ha varit ute på 4 betasiter nu är redo för en kommersiell lansering. Ett av betaföretagen är den stora etikettproducenten All4Labels. Maskinen stannar kvar hos dem efter testerna.

– Det här är en maskin som utan problem kan ersätta två eller tre flexopressar, det är egentliga galet. Alla som kommer till mässan kommer att ta en titt på den här maskinen, det är helt klart.

– Vi kan visa att våra nya pressar, inklusive modell 200K är trettio procent snabbare och fyrtiofem procent mer produktiva än tidigare modeller.
HP Indigo 200K är idag också fullt kommersiell.

– Som vi ser det kommer Indigo först och flexopressar tvåa. Revolutionen börjar i dag, sade han också.

All4 Labels har kört cirka 60 000 meter på 24 timmar i HP Indigo V12 och ett annat betaföretag, Broke & Whittle har klarat fyrtiotre olika jobb, 70 000 meter på samma tid.

Mer info om de bägge pressarna kommer i tidningen Packnews nummer 3.

I Norden representeras HP Indigo av Visutech.

 

 

 

 

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna kraftigt men blir bevakningen bättre?

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna men kommer man att bli effektivare på att stoppa frifräsare?
marissa-lewis-rK_a-5QsFhw-unsplashx

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx