Nu finns Rottneros fibertråg på de europeiska butikshyllorna

PUBLICERAD: 12 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Rottneros fibertråg finns nu på ute på marknaden och återfinns på butikehyllorna i Sverige och andra eiropeiska länder. (Bild Moa Andersson)

”Nu finns Rottneros formpressade och återvinningsbara fibertråg för kylda färdigrätter med lång hållbarhet på butikshyllorna i Sverige och andra länder i Europa”. Det skriver Rottneros VD och koncernchef Lennart Eberleh i bolagets kvartalsrapport.

Rottneros fibertråg minskar andelen plast med 85 procent i jämförelse med traditionella fossilbaserade förpackningar för likvärdiga applikationer. Fibertrågen är designade så att det enkelt går att separera den skyddande filmen från förpackningen, när rätten är uppäten. Detta underlättar för konsumenten att källsortera förpackningen helt och hållet. Trågen är även helt fria från skadliga kemikalier som exempelvis PFAS.

”Trågen är resultatet av en omfattande utveckling i linje med EU-kommissionens strategi att få bort engångsförpackningar av plast från marknaden”, säger Lennart Eberleh.

Rottneros ser ett stort intresse på marknaden för fibertrågen och förbereder för en ökning av kapaciteten i Rottneros Packagings trågfabrik i Sunne.

”Trågen innehåller endast högkvalitativ fibermassa från FSC-certifierad värmländsk skog nära Rottneros Bruk och Rottneros Packaging, där tillverkningen sker”, avslutar Lennart Eberleh.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx