Norskt företag först med Liplids locklösning

PUBLICERAD: 22 mars 2024
UPPDATERAD: 21 mars

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.

Den första ordern har Liplid fått från Norengros, Norges största leverantör av förbrukningsvaror till privat och offentlig sektor, och det markerar en betydande milstolpe i företagets framtida expansion. Liplid har fått uppmärksamhet för sina fiberlock, som inte bara prioriterar miljöansvar, utan också ger en intressant användarupplevelse.

– Vi är glada över att ha fått vår första order från Norge, säger Jesper Berthold, vd på Liplid. Detta belyser den växande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar och bekräftar Liplids position som en pålitlig leverantör på marknaden.

Engagemanget för att minska plastavfallet är i linje med Norges hållning för hållbarhet, vilket gör Liplid till ett passande val för företag i regionen.

Norengros mål är fortfarande att vara en ledande aktör inom hållbarhet och miljöansvar inom sin bransch. Liplid representerar innovation och hållbarhet i detta sammanhang. Även om bidraget kan verka litet i det stora hela, kommer dessa lock att göra skillnad.
Vi på Norengros är stolta över att vara en del av denna resa tillsammans med Liplid, säger företaget i ett uttalande.

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax