Noggrann avståndsmätning till priset av en fotocell

PUBLICERAD: 12 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Sick OD Mini

Avfärdar du laseravståndsmätare som alltför dyra för mätning på nära håll, samtidigt som du är missnöjd med att din fotocell inte ger dig mätdata på mikrometernivå? Då ska du ta dig en titt på nya OD Mini från Sick, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Att behöva en mätnoggrannhet på mikrometernivå är inte ovanligt idag inom den tillverkande industrin. Det krävs för att bestämma en position med stor precision, för att kontrollera närvaron av riktigt små objekt och för att känna av mikroskopiska avvikelser i höjd eller bredd.

– Det kan handla om allt från att positionera en robotarm, kontrollera närvaron av små komponenter på ett kretskort till att känna av om ett tunt papper finns på plats, säger Jan Engqvist, produktchef på Sick AB.

Samtidigt som noggrannheten har blivit allt viktigare avfärdas ofta laseravståndsmätare som alltför dyra. Med OD Mini presenterar Sick en prisvärd laseravståndsmätare som ger en exakt mätning på nära avstånd. Den håller en hög täthetsklass, är endast 44 mm hög och väger 40 gram, vilket gör den lätt att bygga in i en maskin.

– OD Mini har en egenutvecklad krets, som bygger på CMOS-teknik, med väldigt många pixlar per enhet. Det gör att vi får en hög upplösning och en mätnoggrannhet på mikrometernivå oavsett vilket material eller färg givaren mäter mot, säger Jan Engqvist.

Kort om Sick:
Sick är en av världens ledande leverantörer av sensorbaserade lösningar för industrin. För industriautomation och logistik har företaget marknadens bredaste sortiment av fotoceller och givare, smarta helhetslösningar för en säker industrimiljö och för automatisk identifiering. Inom processautomation erbjuder företaget lösningar för miljömätning, analys och processapplikationer.

Koncernen Sick, med huvudkontor i Tyskland, har en global närvaro med nästan 50 dotterbolag samt ett stort antal generalagenter. Det svenska dotterbolaget, Sick AB, har huvudkontor i Vårby, Stockholm.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Kompakta system för att förpacka små och medelstora volymer

Sealed Air släpper sina första pappersbaserade skydds- och stötdämpande förpackningssystem. Detta för att möta den växande efterfrågan företaget ser från bland annat e-handelsföretag.
FotoJet-34

Stora Enso konverterar pappersmaskin – förpackningstillväxt i sikte

Beslut har tagits att konvertera den kvarvarande pappersmaskinen på Uleåborgsbruket i Finland till en produktionslinje för konsumentkartong.
Bresky-scaled-1

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah