Nespressos nya kaffekapsel gjord för att bli jord

PUBLICERAD: 30 maj 2024
UPPDATERAD: 30 maj

I närmare 40 år har Nespresso marknadsfört kaffe i återvinningsbara aluminiumkapslar, nu är det dags för deras första komposterbara kaffekapsel. Kapslarna är pappersbaserade och kan komposteras i hushållens hemmakompost. De kommer i fem nya kaffesorter.

Efter tre år av forskning och utveckling har Nespresso skapat en hemkomposterbar pappersbaserad kapsel som bibehåller samma kaffekvalité och smak som Nespressodrickare är vana vid. För att lyckas med detta skapade Nespresso en kapsel bestående av 82 procent pappersmassa tillsammans med ett nedbrytbart skikt av biopolymer för skydd mot oxidation, vilket bevarar kaffets aromer från att kaffet mals tills att det bryggs i kaffemaskinen.

– Det känns fantastiskt att äntligen få erbjuda pappersbaserade kapslar specifikt framtagna för hemkompostering, vilket vi under flera år har utvecklat för att få fram bästa möjliga kvalité. Med de nya kapslarna får vi möjligheten att ge än fler alternativ till Nespresso-drickare så att de själva kan välja vad och hur de vill konsumera, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager Nespresso.

Kompostera kapslarna hemma

De nya kapslarna går att hemkompostera precis som de är, utan att ta bort vare sig kaffe eller något material på kapseln. Att hemmakompostera ska dock inte förväxlas med sorteringen av matavfall, som känns igen i många hem i form av den bruna påsen.

 

I en skandinavisk undersökning bland kaffedrickare* visar det sig att 27 procent redan använder en hemkompost, såsom en trädgårdskompost, maskkompost eller Bokashi för deras bioavfall. 40 procent av dem som för tillfället inte använder en sådan lösning skulle kunna tänka sig att börja med hemkompostering inom de närmsta två åren.

Komposterbart i fem smaker

De pappersbaserade kapslarna kommer i fem nya smaker, varav en av kaffesorterna är ekologiskt producerad. De nya smakerna kan fås som både espresso och ristretto, med en intensitet som går från 5 till 8.

Ispirazione Aosta – en blandning med milda toner av korn och nötter, med fin syra och fruktighet.

Ispirazione Emilia – ett kaffe med distinkta toner av karamell och sött rostat korn, med en hint av trä, kryddor och syra.

Ispirazione Sicilia – ett kryddigt kaffe med toner av korn och beska samt en distinkt kakao som för tankarna till mörk choklad.

Peru Organic – ett fruktigt kaffe med syra och toner av korn och nötter parat med aromer av torrt trä.

Decaffeinato – toner av mald korn, nötter och subtil kakao tillsammans med fruktig sötma blir tillsammans ett balanserat men komplext kaffe.

Komposterbara kapslar från Nespresso finns att köpa till det klassiska Original-systemet sedan den 27 maj i Nespressos Boutiques. Priset för tio kapslar är mellan 54,90 – 63,90 kr beroende på smak.

Läs vidare

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a