Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

PUBLICERAD: 10 mars 2023
UPPDATERAD: 10 mars
Pressbild.

Olika refillösningar finns med i den plan som EU lägger för förpackningarna och det tas en del initiativ i den riktningen. På de brittiska öarna introducerar till exempel Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe.

Påsarna packar Nescafé Gold Blend och Nescafé Original och kan återvinnas i butik. De hjälper till att spara pengar samtidigt som de minskar förpackningsmängden.
Den nya 150 grams påfyllningspåsen är 97 procent lättare än den traditionella förpackningen av glas på 200 gram och har i genomsnitt 60 procent mindre plast än burkens lock.
Förpackningen är återförslutningsbar för att hjälpa till att bevara färskheten och när den är tom kan konsumenterna återvinna förpackningen i mer än 5 000 butiker över hela Storbritannien och genom ett insamlingssystem på Irland.

Den nya påsen använder inte bara mindre mängd förpackningsmaterial, den är också billigare för konsumenten.

– Vi vet att Nescafé-älskare blir mer bekymrade över hållbarhetsuppgifterna för de produkter de konsumerar. Vi är därför verkligen stolta över att lansera denna nya kaffeförpackning som erbjuder våra fans samma fantastiska kaffe och den ikoniska rika aromen som de älskar i mindre förpackningar samtidigt som det ger bättre valuta för pengarna, säger Sophie Demoulin, marknadschef Nescafé Soluble Coffee.

Lanseringen är en del av Nescafés pågående hållbarhetsåtaganden för förpackningar, inklusive att minska användningen av jungfrulig plast med en tredjedel till 2025.

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x