Nästa generations pneumatikbolag

PUBLICERAD: 21 mars 2014
UPPDATERAD: 21 mars

 

Svensk automationsindustri är oförtjänt anonym, trots att branschen idag omsätter miljardbelopp årligen. Genom att automatisera kan svenska industriföretag behålla sin konkurrenskraft och skapa nya jobb. Nu lanseras Aventics, ett nytt varumärke i branschen, med fullt fokus på att öka industriföretagens konkurrenskraft.

Nu lanseras ett nytt varumärke i automationsbranschen. Pneumatikföretaget Aventics, tidigare en division inom Bosch Rexroth, blir en ny spelare i branschen.

– Vi skapar ett nytt företag med stark entreprenörsanda och bibehållen internationell styrka. Vi blir vassa på marknaden, säger Ulf Helles, vd för Aventics.

Aventics utvecklar, tillverkar och säljer innovativa lösningar och produkter inom pneumatik. Företagets komponenter finns i flertalet applikationer hos kunder inom industriell automation.

– Att lansera ett nytt varumärke är både spännande och utmanande. Vi skapar här en passionerad, flexibel och fokuserad organisation som blir en stark aktör på marknaden, säger Christian Sjöberg, marknadschef på Aventics.

Aventics utvecklar, tillverkar och säljer innovativa lösningar och produkter inom pneumatik. Företagets komponenter finns i flertalet applikationer hos kunder inom exempelvis industriell pneumatik, marinbranschen och kommersiella fordon. Företaget har 2 100 medarbetare globalt med produktionsanläggningar och försäljningskontor i över 40 länder. I Sverige arbetar 50 personer och huvudkontoret ligger i Stockholm.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx