Multivac introducerar flexibel flowpackmaskin för livsmedel

PUBLICERAD: 2 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Multivas nya flowpackmaskin W 500 packar livsmedel i så kallade ”pillow packs”. (Bild Multivac. Bilden är ett montage)|Horisontella flowpackern W 500 betecknas som en universell maskinlösning. (Bild Multivac)

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac, med huvudsäte i tyska Wolfertschwenden, har utvecklat och lanserat flexibla flowpacklösningen W 500, som är avsedd för packning av livsmedel i film- eller pappersmaterial.

Den nya horisontella flowpackern W 500, som betecknas som en universell maskinlösning, är designad för ett brett spektrum av applikationer och produkter inom livsmedel. Maskinen används för packning i så kallade ”pillow packs”, som är en primär lösning för säker och attraktiv förpackning av livsmedelsprodukter. ”Pillow packs” används också i stor utsträckning för att skydda industriella och farmaceutiska produkter.

”Med den nya W 500 i vårt produktsortiment kan vi erbjuda våra kunder ett ännu större urval av lösningar för att möta deras krav. Och med W 500 kan man välja förpackningsmaterial, så att förpackningarna blir miljövänliga och återvinningsbara”, förklarar Kim Hüther, chef för affärsområdet Tray & Pouch Packaging hos Multivac.

Horisontella flowpackern W 500 betecknas som en universell maskinlösning. (Bild Multivac)

Multivac skriver i ett pressmeddelande att huvudegenskaperna hos W 500 är enkel drift, lätt rengöring och underhåll samt ett attraktivt pris i förhållande till prestanda. Maskinen fungerar som en fristående lösning eller så kan lätt integreras i en automatiserad linje.

”W 500 är idealisk för förpackning av produkter som köttfärs, hamburgare, cevapcici, korv, ost och fryst fisk samt bageriprodukter som baguetter, croissanter och pizzor. Många typer av frukt och grönsaker kan också packas säkert i ”pillow packs” i W 500”, säger Kim Hüther.

Enligt Multivac kan den nya maskinen packa produkter med maximal bredd på 200 mm och höjd upp till 120 mm – med eller utan underliggande tråg eller brätte. Maskinen har en packhastighet på upp till 120 förpackningar i minuten med en maximal filmhastighet på 30 meter i minuten. W 500 har också ett integrerat gasanalyssystem för packning med modifierad atmosfär (MAP) och den kan förses med integrerade märkningslösningar.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning