Mötesplats för livsmedels- och dryckesindustrin arrangeras i april

PUBLICERAD: 9 februari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Easyfairs Fastfood & cafe och restaurang

Den 6-7 april 2016 öppnas dörrarna upp till Food Chain Nordic på Malmömässan. Bakom mässan står Easyfairs Scandinavia. Food Chain Nordic har fokusområdena Produktion, Pack, Logistik samt arrangeras parallellt med Easyfairs Food Ingredients.

– Med de två mässorna skapas ett brett mässarrangemang med både utrustning och ingredienser för livsmedelsproduktion, säger Mia Eskengren, projektchef hos EasyFairs Scandinavia.

Den här mötesplatsen är efterfrågad av marknaden. Konsumentintresset för bra mat och dryck ökar stadigt. Det medför att livsmedels- och dryckesproducenterna allt snabbare måste kunna presentera nya produkter för att möta marknadens efterfrågan. Det finns därför ett tydligt intresse hos både storskaliga och småskaliga livsmedels- och dryckesproducenter att samlat se utbudet av både utrustning och ingredienser för livsmedelsproduktion.

Mot bakgrund av att livsmedelsindustrin idag är Sveriges fjärde största industrigren med en samlad omsättning på mer än 165 miljarder SEK är potentialen stor för en bred mötesplats i Sverige.

– Målet är att hela arrangemanget på sikt ska bli norra Europas ledande fackmässa för livsmedels- och dryckesindustrin, säger Mia Eskengren.

Styrkan med mässorna är att de kompletterar varandra väl eftersom utrustning och maskiner i allt högre grad kopplas till hantering av olika ingredienser.

– Det innebär också att svenska livsmedelsproducenter oavsett storlek här får möjlighet till dialog och kompetensutveckling bl.a. i form av seminarier, säger Mia Eskengren.

Utställarna på Food Ingredients Nordic visar olika ingredienser för livsmedelsproduktion. Det är bl.a. råvaror, halvfabrikat och också kontraktstillverkning och tjänster. Bland utställarna i år har vi många stora spelare och välkända varumärken. Mässan kommer även att ha ett fullspäckat seminarieprogram för båda dagarna med intressanta föreläsningar om bland annat, Hållbarhet och CSR frågor, framtidens förpackningar och förpackningsinnovationer, framtidens mat och proteiner, matsvinn och säkerhetsfrågor kring livsmedels och dryckesproduktion.

Fotnot: Tidningen Pack + Plast är mediapartner till mässan och kommer att vara på plats.

Foto från mässan Fast Food & Café och Restaurang

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax