Mötesplats för livsmedels- och dryckesindustrin arrangeras i april

PUBLICERAD: 9 februari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Easyfairs Fastfood & cafe och restaurang

Den 6-7 april 2016 öppnas dörrarna upp till Food Chain Nordic på Malmömässan. Bakom mässan står Easyfairs Scandinavia. Food Chain Nordic har fokusområdena Produktion, Pack, Logistik samt arrangeras parallellt med Easyfairs Food Ingredients.

– Med de två mässorna skapas ett brett mässarrangemang med både utrustning och ingredienser för livsmedelsproduktion, säger Mia Eskengren, projektchef hos EasyFairs Scandinavia.

Den här mötesplatsen är efterfrågad av marknaden. Konsumentintresset för bra mat och dryck ökar stadigt. Det medför att livsmedels- och dryckesproducenterna allt snabbare måste kunna presentera nya produkter för att möta marknadens efterfrågan. Det finns därför ett tydligt intresse hos både storskaliga och småskaliga livsmedels- och dryckesproducenter att samlat se utbudet av både utrustning och ingredienser för livsmedelsproduktion.

Mot bakgrund av att livsmedelsindustrin idag är Sveriges fjärde största industrigren med en samlad omsättning på mer än 165 miljarder SEK är potentialen stor för en bred mötesplats i Sverige.

– Målet är att hela arrangemanget på sikt ska bli norra Europas ledande fackmässa för livsmedels- och dryckesindustrin, säger Mia Eskengren.

Styrkan med mässorna är att de kompletterar varandra väl eftersom utrustning och maskiner i allt högre grad kopplas till hantering av olika ingredienser.

– Det innebär också att svenska livsmedelsproducenter oavsett storlek här får möjlighet till dialog och kompetensutveckling bl.a. i form av seminarier, säger Mia Eskengren.

Utställarna på Food Ingredients Nordic visar olika ingredienser för livsmedelsproduktion. Det är bl.a. råvaror, halvfabrikat och också kontraktstillverkning och tjänster. Bland utställarna i år har vi många stora spelare och välkända varumärken. Mässan kommer även att ha ett fullspäckat seminarieprogram för båda dagarna med intressanta föreläsningar om bland annat, Hållbarhet och CSR frågor, framtidens förpackningar och förpackningsinnovationer, framtidens mat och proteiner, matsvinn och säkerhetsfrågor kring livsmedels och dryckesproduktion.

Fotnot: Tidningen Pack + Plast är mediapartner till mässan och kommer att vara på plats.

Foto från mässan Fast Food & Café och Restaurang

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx