Möter efterfrågan med ökad personalstyrka

PUBLICERAD: 18 januari 2022
UPPDATERAD: 24 januari

Afry utökar med två förpackningskonsulter för att möta en ökad efterfrågan från varumärkesägare.
– Dessa nyrekryteringar ökar våra möjligheter att hjälpa kunderna och fortsätta vår starka tillväxt, säger Niclas Björkholtz.

De två nya konsulterna är Emmie Olausson och Magnus Christensen. Båda kommer att utgå från kontoret i Malmö.
– Vi har fullt upp just nu med många uppdrag och förfrågningar från varumärkesägare som behöver hjälp med sina utmaningar gällande hållbara förpackningar, säger Afrys Niclas Björkholtz, chef för Packaging Development.

Emmie Olausson, nyanställd hos Afry. Foto: Pressbild

Emmie Olausson tog en civilingenjörsexamen inom bioteknik från Lunds Tekniska Högskola 2014. Hon fortsatte sedan på AR Packaging Systems i Lund som tillverkar livsmedelsförpackningar och maskinsystem. I hennes senaste roll på företaget var hon Quality manager och hade ett fokus på kvalitet, miljö och livsmedelssäkerhetsfrågor från ingående komponenter, genom alla produktionssteg fram till slutprodukt.

Utveckling och produktion
Magnus Christensen. Foto: Pressbild

Emmie Olausson har arbetat med utveckling och produktion av komplexa såväl som enklare förpackningskonstruktioner, samt att leda kreativ problemlösning och förbättringsprojekt med tvärfunktionella team bestående av både interna och externa parter. Emmie Olaussons erfarenheter av hela förpackningskedjan i stort och kvalitet specifikt kommer att vara väl till pass i rollen som Packaging Consultant, skriver Afry.

Arbetat på möbelföretag

Magnus Christensen har en bakgrund på Ikea där han har varit förpackningsutvecklare på olika avdelningar sedan 1998. Under sina 16 år på företaget arbetade han med Ikeas produkter som inte var möbler. Under några år var han även ansvarig inom förpackningsområdet i Sydostasien innan han avslutade med 4 år på IKEA Food.

Efter sin tid på Ikea har han drivit eget företag i några år och utvecklat förpackningar på Husqvarna/Gardena. Närmast kommer han från Bergendahl Food där han har utvecklat deras EMV förpackningar för bland annat City Gross.
– Magnus och Emmie är varmt välkomna till vårt gäng, avslutar Niclas Björkholtz.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x