Monofilm av PE med samma barriär som metalliserad polyesterfilm

PUBLICERAD: 13 juni 2023
UPPDATERAD: 14 juni
De första förpackningarna är av modell mindre, men en uppskalning är på väg.

Nu kommer allt fler fungerande monoplastlaminat ut på marknaden. Det fanns gott om exempel på interpack. Ett mycket intressant kommer från Bobst och partners.

Enkelt uttryckt kan man säga att plastförpackningsindustrin kämpar för att gå från linjär verksamhet till en cirkulär. En drivande faktor för att lyckas bra med det är att utveckla fungerande monomateriallösningar med barriäregenskaper. Det fanns många exempel på detta på interpack. En intressant lösning, som Packnews var först med att få ta del av, är oneBARRIER PrimeCycle, ett projekt som involverar Bobst och flera partners. Möjligheterna demonstrerade i den italienska tillverkaren av flexibla förpackningar, Poplasts monter. PrimeCycle är en EVOH-fri, toppcoatingfri lösning som har en full PE barriär och är ett alternativ till metalliserad polyesterfilm.

– Vi kallar det här projektet för ett ekosystem som vi bildar tillsammans med nyckelaktörer från olika områden. Det finns utmaningar för flexibel plast och deadlines som är nära och något måste göras, men ingen kan göra det själv, partnerskap är fundamentalt, konstaterar Sara Alexander, kommunikationschef på Bobst Flexible Packaging på Bobst.

I projektet ingår Dow Chemical som svarar för utvecklingen av filmen, Sun Chemical som utvecklat ett speciellt lim och Michelman som tagit fram primers och coatings.

Utmaning

Att klara komplexiteten med att utveckla flexibla förpackningar med hög barriär som är enkla att återvinna är utan tvekan en stor utmaning. Gruppen av företag har lyckats utveckla ett EVOH- och toppcoatingfritt barriärmaterial som antingen är AIOx-baserat (transparent) eller AluBond baserat (opakt) helt av polyeten. Tekniken kan användas för produktion av material med hög- (via AIOx) eller ultrahög barriär (via AluBond).
Nyligen certifierades PE AIOx av tyska Cyclos HTP som anger en återvinningsnivå på 98 procent vilket är extremt högt för en högbarriärfilm och överstiger industrins riktlinjer.

Krävt optimeringar

Utvecklingen har krävt optimering av flera steg i värdekedjan. Dels så klart av råvaran som används för filmextruderingen och av kemin för att kompensera att PE är ickepolär tillsammans med optimering av förseglingsegenskaperna. Dessutom har man optimerat den extruderade filmen via MDO-orientering (Machine Direction Orientation) för att förbättra de mekaniska och optiska egenskaperna samt optimering av primer och vakuumdistributionen av AIOx eller AluBond.

– Vi har gjort många tester i vår oneBARRIER Expert Coater för att hitta den primerformulering som fungerar bäst i kombination med den mest lämpliga beläggningsteknologin. Det har handlat om att nå en formulering som ger syre- och vattenångbarriär, god polaritet för beläggningen och uppnå bra vidhäftning mellan den opolära basfilmen och primerskiktet samt en beläggningsmetod som undviker skumbildning vid körning i höga hastigheter, säger Sara Alexander.

Beläggningsmaskinens webspänning och torktunnelns temperatur är andra kritiska punkter som måste klaras för att få en jämn produktion av den töjbara filmen under processen. Hela tiden handlar det om unika tekniska lösningar.

Filmen lamineras sedan till en PE-film för försegling med hjälp av ett lösningsmedelsfritt barriärlim. Resultatet blir ett material med barriärprestanda som motsvarar den för metalliserad polyester.

– Vi insåg tidigt att även om vi hade ett intressant material så behövde vi en konverterare som började producera med det och såg till att det kom ut på marknaden, och Poplast från Italien tog på sig den rollen, säger Sara Alexander.

Sara Alexander från Bobst och Andrea Ghu, Poplast.
Många tror det är PP

Andrea Ghu är försäljningschef på Poplast som tillverkar flexibla förpackningar. Företaget har vuxit starkt de senaste åren, inte minst via uppköp och omsättningen har ökat från fyrtio miljoner euro år 2017 till etthundratio miljoner förra året. Tvåhundratrettio personer är anställda.

– Det är första gången vi är med på interpack och som helhet har mässan varit mycket positiv för oss, vi träffar både gamla och potentiella kunder. Intresset för OneBarrier är dessutom mycket stort, allt vill känna på produkterna och många tror att det är en polypropen, inte en polyeten.

– Polyeten som monomaterial kan vara ett problem när det kommer till körbarhet i maskinerna, men i det här fallet är det inte så, det är som att köra de standardmaterial vi har kört tidigare. Dessutom är förseglingsegenskaperna mycket intressanta. Materialet är bättre mot termisk stress och bränns inte så lätt.

– Med oneBarrier tar vi verkligen steg i rätt riktning, vi i plastindustrin har tänkt fel i alla år och jobbat linjärt, nu tänker vi cirkulärt.

Exemplen man visade på interpack var i form av sticks, till exempel för socker eller grädde. Med andra ord små produkter, men de små produkterna är ofta svårare att producera enligt Andrea Ghu. Enligt Sara Alexander kommer man inom kort att ta steget uppåt i produktstorlekarna.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}