Minskar kostnaderna för vinindustrin

PUBLICERAD: 15 juni 2016
UPPDATERAD: 24 januari

DS Smith kork

Ungefär hälften av världens vinkorkar produceras i Portugal – otroliga 100 000 ton per år. Effektiva transporter är oerhört viktiga när det handlar om så många korkar till den globala marknaden.

Utmaningen: Att ta fram en förpackning som underlättar automatisering och sänker kostnaderna
De flesta korkproducenter använder sig av en ganska omständlig förpackningsprocess som kräver både mycket tid och material. Vinkorkarna packas manuellt i påsar av raffia eller plast som försluts med lim eller sys igen. Sedan lastas de på pall för vidare transport eller lagring.

DS Smith fokuserade på att ta fram en fyrkantig eller åttakantig förpackning i wellpapp som kunde rymma 75 000–90 000 vinkorkar utan att tappa formen. Förpackningen skulle ha en öppning framtill där korkarna kunde tömmas ut.
Slutresultatet blev en låda i wellpapp med en öppning på varje sida, vilket förkortar tiden det tar att tömma lådan. Förpackningen monteras på plats, vilket ökar flexibiliteten ytterligare och gör lådan lämplig att använda både för transport med lastbil och i container.

Resultatet: Snabbare, billigare och enklare inpackning
•    Lägre arbetskostnader tack vare kortare packtid
•    Lägre transportkostnader med platsoptimering både vid lagring och transport
•    Mer miljövänligt i och med förpackningen är nästan helt återvinningsbar och kräver mycket mindre material än tidigare lösning
•    Enklare att använda och kortare tömningstid för slutkund

Bildtext
Den nya förpackningen från DS Smith hanterar större volymer med snabbare tömning.

 

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx