Micvacs visslande färdigrätter har börjat höras även i Kanada

PUBLICERAD: 17 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Kanadensiska Hensall Foods har lanserat ett antal färdigrätter, tillagade och förpackade enligt svenska Micvacs patenterade teknologi. (Bild Hensall Foods. Bilden är ett montage)|De kanadensiska färdigrätterna lanseras under varumärket ”The Screaming Chef”. (Bild Hensall Foods)

Svenska Micvacs unika förpackningskoncept för färdigrätter – som visslar när det är klart i mikrovågsugnen – har nu även lanserats på den kanadensiska marknaden.

Bakom lanseringen står företaget Hensall Foods – ett dotterbolag till Hensall Co-op – som presenterat en serie färdigrätter, tillagade och förpackade enligt Micvacs patenterade teknologi. Färdigrätterna har man lanserat under det passande varumärkesnamnet ”The Screaming Chef”..!

De kanadensiska färdigrätterna lanseras under varumärket ”The Screaming Chef”. (Bild Hensall Foods)

Mottagandet i Kanada rapporteras ha varit överväldigande positivt och Hensall Foods, som är verksamma i provinserna Ontario och Manitoba, erbjuder nu tolv olika färdigrätter, alla producerade och förpackade enligt Micvac-tekniken.

Hensall Foods har en 85-årig historia bakom sig med framförallt matvaror som torkade bönor och sojabönor. Färska färdigrätter började man med så sent som 2019 och det var då man också så småningom fick upp ögonen för det unika svenska färdigrättskonceptet.

”När Micvac först introducerade sin lösning såg vi direkt stora möjligheter och en stor potential. Micvacs teknik är definitivt helt rätt för dagens kunder. Efter en intensiv period med att testa olika recept, installera nödvändig utrustning och få obligatoriska certifikat, var vi redo att sätta igång, Jag tror att en av anledningarna till att vi lyckats så bra är att detta är en helt ny och revolutionerande teknik för färdigmat i Kanada”, säger Amir Naveed, VD på Hensall Foods Inc.

Matteknikföretaget Micvac, som grundades år 2000 och har sitt huvudkontor i Mölndal, har utvecklat en patenterad metod för produktion och förpackning av kylda färdigrätter. Metoden innebär att maten tillagas och pastöriseras varsamt direkt i förpackningen i en speciell mikrovågstunnel, vilket bevarar både smak och näring. Den speciella Micvac-förpackningen kännetecknas av att den är försedd med en specialkonstruerad ventil, som avger ett distinkt visslande ljud, när rätten är färdigvärmd i mikrovågsugnen. Maten får en hållbarhet på 40 – 60 dagar, trots att inga tillsatser eller konserveringsmedel används.

”Nu är det är viktigare än någonsin att minska matsvinnet. Den långa hållbarheten för Micvac-produkterna är lika viktig som den är unik. Micvacs teknik passar dagens behov helt perfekt”, sammanfattar Amir Naveed.

Senaste nytt

Är papper eller plast bäst för e-handeln?

Papper eller plast i förpackningarna är med stor sannolikhet ett huvudbry för många e-handlare, och det finns inte mycket fakta att gå på om man vill veta. Förpackningslogistik på Lunds universitet fick en fråga från en e-handlare om de kunde reda ut vad som gäller. Nu är projektet klart.
rullburarx
Är papper eller plast bäst för e-handeln?

Pronova Packaging Systems firar femtio år!

Nu i sommar firas det hos Pronova Packaging Systems i Halmstad. Anledningen är företagets femtioårsjubileum. Pronova utvecklade ett unikt påspackningssystem som för många är kända under namnet Joker, ett system som i högsta grad lever kvar ännu. Firandet sker med personal och samarbetspartners.
Påsarx
Pronova Packaging Systems firar femtio år!

Insteg är nästa steg för Kongsberg

Kongsberg PCS, som kanske är mest kända för sina stora skärbord, lanserar två mindre instegsmodeller. Den nya Entro-serien är utvecklad för skyltmakare och förpackningskonverterare som vill kunna producera små serier av förpackningar, skyltar och grafiska applikationer.
Kongsberg_20v_Shadow-scaled-1-1536x727x
Insteg är nästa steg för Kongsberg

Prishöjningar på testliner och kartong men nedgång för LDPE

Nu är nya siffror för wellpapp, polyeten och kartong publicerade på PackIndx. Under de tre senaste månaderna noteras en prisuppgång på testliner och kartong men en fallande trend för LDPE. Producenter av returkartong ser tillbaka på maj månad som den värsta på flera år.
Packindx-Packnews-900x600-20250516
Prishöjningar på testliner och kartong men nedgång för LDPE

Läs vidare

Nya livsmedelsförpackningar från Plus Pack med åttiofem procent återvunnet material

Danska Plus Pack lanserar nu Cubus, ett cirkulärt och återvinningsbart livsmedelsförpackningssortiment som erbjuder flexibla förslutningsalternativ. Den nya serien förpackningar är återvinningsbara och effektiva för kalla måltider och snacks som frukt, nötter, sallader, tapas och yoghurt.
Cubus fælles_edit2x
Nya livsmedelsförpackningar från Plus Pack med åttiofem procent återvunnet material

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor i ny färgsprakande design tagit plats ute i butikshyllorna. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya lekfulla designen.
ridder0
Ridderheims byter design på hela sortimentet

Optiska sorteringslösningar i ny agentur hos Mobergs Processkontroll

Mobergs Produktkontroll AB har ingått ett samarbetsavtal med italienska 3U Vision för att ytterligare vidga sitt utbud av avancerade optiska sorteringslösningar för livsmedels- och tillverkningsindustrin.
Mobergs
Optiska sorteringslösningar i ny agentur hos Mobergs Processkontroll

Så ska robotautomation optimera den svenska livsmedelsindustrin

Industrier som präglas av säsongsbetonad efterfrågan och hög konkurrens kan effektiviseras med robotautomation. SWIRA, Swedish Industrial Robot Association, arbetar för att främja automation och robotutveckling i den svenska industrin. I år närvarar SWIRA på Scanpack för att diskutera teknikens potential i förpackningsbranschen.
Ove_Leichsenring-SWIRA-1
Så ska robotautomation optimera den svenska livsmedelsindustrin