Micvac och Mondini utökar nu sitt samarbete inom food tech

PUBLICERAD: 13 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Micvacs VD Michael Bogdanski, (t.h.) och Paolo Mondini från G. Mondini berättade om sitt utökade samarbete på mässan iffa i Frankfurt. (Bild Micvac AB)|Micvacs nya marknadsdirektör Malin Brodén, som tillträdde 1 maj i år, fanns förstår på plats på iffa-mässan i Frankfurt. (Bild Bo Wallteg)

Svenska food tech-företaget Micvac, som står bakom det revolutionerande mikrovågsbaserade tillagnings- och förpackningskonceptet med samma namn, och italienska trågförslutningsspecialisten Mondini ska utöka sitt partnerskap och satsa globalt. Det tillkännagav företagen på den stora kött- och charkmässan iffa i Frankfurt.

De båda företagen säger att de ska ha ett nära samarbete och fokusera på unik design, högpresterande system och framtidsinriktade hållbarhetsnivåer. Tillsammans kommer Micvac och Mondini att samarbeta för att utveckla nya idéer och produkter baserade på innovativ teknik.

Micvac har stora framgångar med sitt färdigmatskoncept, där man med hjälp av en specialutvecklad mikrovågstunnel kan tillaga, pastörisera och förpacka färdigmatsrätter i en kontinuerlig process.

Micvacs nya marknadsdirektör Malin Brodén, som tillträdde 1 maj i år, fanns också på plats på iffa-mässan i Frankfurt. (Bild Bo Wallteg)

”Vi letar alltid efter nya sätt att skapa fördelar för våra kunder. Vårt samarbete med Mondini garanterar inte bara en jämn integration av alla nuvarande Micvac- och Mondini-system, utan innebär också att vi tillsammans kan utveckla idéer som inte existerar idag”, säger Micvacs VD Michael Bogdanski.

Italienska företaget G. Mondini S.p.A. är en global ledare inom förslutningstekniker för livsmedelstråg och utvecklar trågförseglingslösningar som levererar färska och hälsosamma produkter till konsumenter.

”Vi är passionerade, när det gäller att erbjuda konsumenterna måltider som är hälsosamma, smakrikare och fräschare. I den här processen kan våra kunder förlita sig på vårt engagemang för att lösa alla problem som uppstår nu eller i framtiden”, tillägger Paolo Mondini från G. Mondini.

Micvac grundades år 2000 och har huvudkontor i Mölndal. Förutom företagets kärnmarknader i Sverige, Norge och Finland, arbetar Micvac även i exempelvis Brasilien, Ungern, Ryssland, Japan, Sydafrika och Australien. Företaget fortsätter att växa och expanderar globalt.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy