Metsä Board får toppbetyg

PUBLICERAD: 23 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Soili Hietanenär stolt över Metsä Boards miljöarbete.

Metsä Board rankas högt av Ecovadis för sin hållbara verksamhet.

Ecovadis driver en plattform som gör det möjligt för företag att på global nivå utvärdera sina leverantörer ur fyra olika områden; miljö, arbetsförhållanden, hållbar upphandling och god affärsetik. Metsä Board, leverantör av färskfiberkartong som ingår i Metsä Group, rankas av Ecovadis på guldnivån, och totalt bland de en procent bästa leverantörerna oavsett bransch, för sitt arbete för en hållbar verksamhet.
– Vi är mycket stolta över att ha fått en ranking på toppnivå och det stärker oss ytterligare i vårt kontinuerliga hållbarhetsarbete, säger Soili Hietanen på Metsä Board i ett pressmeddelande.

– Vår inställning är att hållbarhet måste gå längre än att bara efterleva givna regler. Man måste också fokusera på hur företag sköter sin ekonomiska och sociala påverkan, liksom dess miljöpåverkan. Detsamma gäller relationerna med olika intressenter som kunder, anställda, leverantörer och myndigheter.

Bidragande orsaker till att företaget får ett högt betyg är att företaget finns på A-listan för CDP:s Water and Climate program, samt statusen som ledare i CDP:s 2016 Forest and Supply Chain program.
De metoder och kriterier som används av Ecovadis är i linje med standarden för Corporate Social Responsibility (CSR) inkluderande Global Reporting Initiative (GRI), UN Global Compact samt ISO 26000.

Läs vidare

Nu går det att panta God Morgons juicekartonger

God Morgon inleder ett samarbete med Bower och erbjuder nu pant på sina juicekartonger. Målet är att öka antalet återvunna förpackningar genom att erbjuda olika typer av förmåner när panten har registrerats.
God-Morgon-juicekartonger-pantas-via-Bower

BEWI ökar sin återvinningskapacitet genom att öppna en cirkulär hubb i Norrköping

BEWI öppnar nu sin nya cirkulära hubb i Norrköping, vilket ökar företagets återvinningskapacitet för EPS (expanderad polystyren) med 40 procent.
BEWIx

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance