Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

PUBLICERAD: 10 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Sealed Airs nya skyddande luftkuddar består av minst 50 procent återvunnen plast. Foto: Pressbild

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid packning, förvaring och leveranser.

Skyddande och stötdämpande förpackningslösningar som är tillverkade med en större mängd återvunnen plast. Det är melodin för Sealed Airs senaste produktnyheter. Tre av företagets uppblåsbara filmer, luftkuddar och bubbelplast, i Bubble Wrap-serien, finns nu att få med 30 procent eller 50 procent återvunnet plastavfall. Enligt Sealed Air har de nya filmerna tagits fram för att hjälpa företag att möta den växande efterfrågan på mer miljövänliga förpackningar.

Skyddsmaterialet IB Recycled Content Films i Bubble Wrap-serien. Foto: Pressbild

Enligt Sealed Air är de barriärförseglade skyddsmaterialen extremt starka och hållbara för att skydda produkter vid packning, förvaring och leveranser. De två nya produkterna Bubble Wrap AirCap LRT och IB Recycled Content Films är båda tillverkade av minst 30 procent återvunnen plast. Den förstnämnda levereras i färdiga uppblåsta rullar, medan den andra kan blåsas upp på plats före användning.

Luftkuddar med tunn film

Den tredje nyheten i produktserien är Fill-Air Extreme Efficiency Recycled Content som enligt Sealed Air består av minst 50 procent återvunnen plast. 30 procent består av insamlat avfall från konsumentledet varav 20 procent är återvunnen plast från industrin. Dessa luftkuddar, för fyllning av tomrum i exempelvis kartonglådor, har en ultratunn (12,7 mikron) film vilket minskar materialanvändningen, enligt tillverkaren. Filmerna blåses upp vid behov, och det finns en rad olika storlekar på kuddarna för att passa olika typer av förpackningsbehov.

 

 

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432