Mejeriföretag ser efterfrågan på större förpackningar

PUBLICERAD: 15 september 2022
UPPDATERAD: 24 januari

Mejeriföretaget Norrmejerier väljer att satsa på mjölkförpackningar som rymmer 1,75 liter.

Efterfrågan på större förpackningar är en tydlig trend och en ökad medvetenhet om matsvinn ligger bakom Norrmejeriers förpackningsnyheter i sortimentet, enligt företaget.

En ny storlek

Johannes Eriksson, innovationsansvarig på Norrmejerier, säger att de ser ett tydligt tydligt skifte och en växande övergång till större förpackningar. Därför har de valt att erbjuda norrländska konsumenter en större förpackning i höst som de kallar Störstmjölken.

Norrmejerier ser en efterfrågan på större förpackningar. Foto: Pressbild

– Det handlar om både mellanmjölken och standardmjölken som övergår till en 1,75 liters förpackning, en storlek som blir unik på marknaden, säger han i ett pressuttalande.

– Den större förpackningen innebär också ett mindre klimatavtryck då det krävs mindre förpackningsmaterial samtidigt som vi kan transportera mer mjölk i varje lastbil och därmed minskar vi transporternas klimatpåverkan för mjölken. Störstmjölken ger med andra ord dubbla klimatfördelar, säger Johannes Eriksson.

Även andra produkter

Mejeriföretag lanserar också större förpackningar för andra produkter såsom cremé fraiche och yoghurt. För  hela yoghurtsortimentet byter de även till en ny förpackning av helt förnybart material och med mindre mängd plast. Den forna förpackningen hade 76 procent förnybart material.

 

Läs vidare

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x