Erhåller Full HD Flexo certifikat

PUBLICERAD: 23 augusti 2013
UPPDATERAD: 23 augusti

Marvaco, Skandinaviens ledande prepress och flexoklichéleverantör, har erhållit full HD Certifikat från Esko. Tidigare har endast två andra aktörer i världen uppnått detta.

Marvaco certifikatet är det första i Norden. Full HD Flexo är en ny teknik. Tekniken som även kallas för FTD (Flat top dot) ger förutom högre bildkvalitet även mjukare övergångar i toningar samt stabilare rasterpunkter med längre körbarhet.

Marvaco, ligger i framkant med ny teknik och har i samarbete med sina kunder ökat tryckkvalitén med konventionell HD Flexo, som nu har blivit en kvalitetsstandard inom flexotryckning. Marvaco har flest HD Flexo-certifikat i hela världen, med sina 16 certifikat.

FTD tekniken samt HD Flexotekniken produceras i Sverige av Linds Flexo AB I Helsingborg, som sedan Aug 2013 ingår i Marvaco gruppen
Marvaco är den mest prisbelönta förpacknings- pre-media- och flexoklichéleverantören i Skandinavien, med 80 anställda i Finland och Sverige.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620