Mångmiljoninvesteringar hos Peterson Packaging

PUBLICERAD: 16 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Renato Kovacic, säljdirektör för Peterson Packaging i Sverige.

Peterson Packaging är i gång och investerar cirka 200 miljoner i fabriker i Sverige, Danmark och Norge. Hälften av denna investering sker i anläggningarna i Norrköping och Bäckefors.

Peterson Packaging har nya ägare i form av VPK Packaging Group. Företaget är en belgisk förpackningsproducent och en av de största aktörerna på den europeiska marknaden. Köpet genomfördes hösten 2016.
Peterson Packaging startades 1932 och är nu en av Skandinaviens ledande leverantör av fiberbaserat emballage. Företaget är specialiserat på smarta förpackningslösningar av wellpapp och solidboard och även displaylösningar för butikshyllor, torg och mässor.

– I Norrköping installerar vi en ny stansmaskin under hösten, och det är verkligen en top-of-the-line-maskin som kommer hit till Norrköping, säger Renato Kovacic, säljdirektör i Sverige, och tillägger att han än så länge vill hålla inne med vilken maskin det handlar om inför den stora invigningen då täcket ska falla.
– I Bäckefors uppgraderar vi en befintlig emballagemaskin. Maskinen kommer byggas ut och effektiviseras vilket betyder att våra kunder kommer få glädje av vår högre kapacitet och kvalitet. Vi är i drift med detta efter sommaren, berättar Renato Kovacic.

Förutom maskininvesteringar hos Peterson Packaging så blir företaget även livsmedelscertifierat enligt BRC (British retail consortium food safety standard ). Denna certifiering implementeras i första hand i Norrköping och Randers i Danmark och beräknas var klar innan sommaren.

Kraven på en säljande förpackning ökar. Livsmedelssektorn driver denna utveckling, och denna sektor är också en stor del av den global marknaden.

– Våra kunder ställer höga krav på hur deras förpackningar ska se ut. Kvalitet i både bilder och material är det som efterfrågas. Vi är lyhörda på de krav och önskemål som ställs. Med de investeringar vi nu genomför kan vi höja kvalitetsnivån ytterligare, och därmed kan vi helt enkelt erbjuda våra kunder en bättre produkt med ett vackrare tryck. Vi vässar kvaliteten och höjer flexibiliteten med andra ord.
Renato Kovacic säger att livsmedelscertifieringen de nu fått öppnar dörrar eftersom en stor del av omsättningen kommer från livsmedelskunder.

– Vi kan nu möta marknadens krav på en högre standard och vi ser fram emot att tillsammans med både befintliga men även nya kunder kunna växa inom detta segment. Investeringen i våra stansmaskiner och certifieringen kommer flytta fram vår position på marknaden och vi känner stor tilltro, avslutar Kovacic.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x