Livebilder direkt i operatörspanelen

PUBLICERAD: 19 augusti 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Kuka Vision tech

KUKA.VisionTech är ett komplett visionsystem med ett skräddarsytt gränssnitt för kameror, helt integrerat med robotens styrsystem. Kukas nya system levereras med ett beprövat verktygsbibliotek som är branschstandard för repeterbara visionlösningar vilket gör det enkelt att konfigurera systemet.

KUKA.VisionTech är Kukas första visionsystem där allt är integrerat I robotens operatörspanel. Systemet löser uppgifter som robotguidning, kvalitetskontroll, läsning av standardiserade industrikoder etcetera.

–  Vårt nya visionsystem är mycket smidigt att använda tack vare att all konfiguration sker direkt i en och samma SmartPAD, säger Joacim Lorentsson, nordisk försäljningschef på Kuka Nordic. Programmeringen görs direkt i WorkVisual.

Med Kukas visionsystem är det möjligt att integrera upp till tre kameror per robot. Företaget tillhandahåller ett komplett system innehållande kamera, linser och kablage vilket möjliggör installation på Kukas samtliga robottyper på den nordiska marknaden.

–  Vårt visionsystem är lätt att använda och operatörer ser livebilder från systemet i robotens SmartPAD, säger Joacim Lorentsson.

Visionsystemet är, enligt Kuka Nordic, en kostnadseffektiv mjukvara oavsett antal kameror som används i systemet. Hårdvaran som krävs för att köra mjukvaran sitter som standard i företagets KR C4-styrning.

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax