Livebilder direkt i operatörspanelen

PUBLICERAD: 19 augusti 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Kuka Vision tech

KUKA.VisionTech är ett komplett visionsystem med ett skräddarsytt gränssnitt för kameror, helt integrerat med robotens styrsystem. Kukas nya system levereras med ett beprövat verktygsbibliotek som är branschstandard för repeterbara visionlösningar vilket gör det enkelt att konfigurera systemet.

KUKA.VisionTech är Kukas första visionsystem där allt är integrerat I robotens operatörspanel. Systemet löser uppgifter som robotguidning, kvalitetskontroll, läsning av standardiserade industrikoder etcetera.

–  Vårt nya visionsystem är mycket smidigt att använda tack vare att all konfiguration sker direkt i en och samma SmartPAD, säger Joacim Lorentsson, nordisk försäljningschef på Kuka Nordic. Programmeringen görs direkt i WorkVisual.

Med Kukas visionsystem är det möjligt att integrera upp till tre kameror per robot. Företaget tillhandahåller ett komplett system innehållande kamera, linser och kablage vilket möjliggör installation på Kukas samtliga robottyper på den nordiska marknaden.

–  Vårt visionsystem är lätt att använda och operatörer ser livebilder från systemet i robotens SmartPAD, säger Joacim Lorentsson.

Visionsystemet är, enligt Kuka Nordic, en kostnadseffektiv mjukvara oavsett antal kameror som används i systemet. Hårdvaran som krävs för att köra mjukvaran sitter som standard i företagets KR C4-styrning.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost